ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Polnoćka u Otočcu

Svečanu misu Polnoćku u svetoj božićnoj noći s početkom u 23 sata, u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predslavio je mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki.

U svojoj homiliji kazao je kao je čovjek najveći kada klekne i ponizi se kako bi pomogao drugome. Ovo je zaista hladna noć, ne toliko u smislu temperature zraka, nego u smislu ljudskih srdaca. Ne nalazi se toplina doma među ljudima. Bog se sagnuo nisko da dođe do svakog nebeskog svjetla u naš ratom rastrgani, mračni hladni svijet. Kad se Bog saginje, saginje se na najneznatnije mmjesto, spušta se u jaslice kako nebi nikome smetao i šuti. Svi koji ga žele naći ovog Božića moraju se također sagnuti i poniziti. Da, naš se Bog saginje. Saginje se na najniža mjesta. Bol ne voli oholost i ponos, samo to ne može podnijeti jer vidi što nam to čini. Bog dolazi da slomi leđa oholnosti i ponosa, ne s mačem ili silom, nego s poniznošću. Tama ne može poraziti tamu, samo svjetlo to može učiniti. Mržnja ne može poniziti mržnju, samo ljubav to može učiniti. Oholost ne može poniziti oholost, samo poniznost može to učiniti. Naš Bog se saginje u najvećoj poniznosti u obliku malog bespomoćnog djetešca. I ovog Božića Bog nas poziva na takvu poniznost. Dolazi tiho, ne-nasilno, bez prijetnje, kao malo dijete koje je prepušteno na milost i nemilost ljudi. Ali i na ovaj skromni način u tišini, još uvjek zove i tebe i mene i sve nas da se sagnemo i postanemo ponizni - kazao je mons.Šporčić

Ovaj Božić je vrijeme darivanja i Isus se saginje nisko da nam daruje neprocjenjiv dar, a to je moć da možemo postati djeca Božja. Sjetimo se da je čovjek najveći kada klekne i ponizi se u tišini kako bi pomogao drugome koji je mali i neznatan. To je pravi Božić. Sagnimo se i otvorimo vrata svoga srca Isusu i braći ljudima. Ostanimo s njima danas ponizno u šutnji - poručio je župnik Tomislav. 

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti ckveni zbor "Sv.Cecilija" sa s.Ljubomirom Lešić i uz pratnju na orguljama prof. Branke Bernardi.

(ib)

Brojač posjete:
30670
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016