ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Blagdan Isusova krštenja

Danas, 13. siječnja kad Crkva slavi blagdan Isusova Krštenja u župnoj crkvi u Otočcu slavljene su tri Sv. Mise. Iako je to veliki i značajan blagdan u crkvi je relativno bio manji broj ljudi. Razlog tome vjerojatno je to što je danas ujutro Otočac bio najhladniji u Hrvatskoj. Toga su se prestrašili stariji ali i djeca od kojih mnogi imaju gripu. Pjevanje su predvodili redoviti pjevači. A tema župnikovih propovijedi bila je o razumijevanju crkvenih znakova, a posebno o značenju vode i geste blagslova s njome. Svi sakramenti imaju svoje posebne znakove. Sakramenti su vidljivi znakovi nevidljive Božje milosti.

Kad kod se blagoslivalja s vodom ili se na ulazu u crkvu njome križamo želimo izraziti svoju vjeru da smo djeca Božja krštena-preporođenja vodom i Duhom Svetim. Kod Isusova  krštenja s neba se čuo glas: Ovo je Sin moj ljubljeni - lsušajte ga! I nama Gospodin govori: Ti se Sin moj - danas te rodih. Kako nama govori Sv. Pismo.

Na svim misama Župnik je također naglasio program duhovne obnove u tjednu Fabijanova koji počinje sutra - u ponedjeljak, 14. ov. mj.

Brojač posjete:
223465
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016