ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Treći dan duhovne obnove - Fabijanovo 2019.

U srijedu, 16. siječnja o. g. u župi Presvetog Trojstva- Otočac održao se je program i trećeg dana duhovne obnove u pripravi za proslavu zaštitnika župe i čitave Gacke doline. Na misu su posebno bili pozvani vjernici koji su iz župe Sv. Mihovila Arhanđela došli živjeti u Otočac te župljani koji su došli u Otočac iz Brinjskog kraja. Osim njih posebno su bili pozvani članovi molitvene zajednice. Sv. Misu je predvodio i propovijedao vlč. Ivica Tolla, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Generalskog Stola. S njim su koncelebrirali don Andjelko Kaćunko, fra o. Jure Marčinković, vlč. Jure Ladišić i župnik domaćin mons. Tomislav Šporčić. A ministriralo je sedam ministranata. Pjevanje su predvodile: gđja Gabrijela Degoricija koja je svirala i č.s. Ljbomira Lešić s nekoliko članica Dječjeg zbora.. bili su pozvani pjevači iz Brinja. No, oni se nisu mogli sami bez župnika organizirati. Nadamo se da će to učiniti drugom prilikom.

Poslije Sv. Mise bilo je vrlo lijepo i sadržaajno Euharistijsko klanjanje. I na klanjanju su ostali, gotovo svi koji su bili i na misi. U homiliji propovijednik vlč. Tolla temeljio je propovijedanje na evanđelju Dana koje je donosilo Isusov boravak u kući apostola Andije i Šimuna, gdje je zatekao Šimunovu punicu a kojoj Isus pristupa, prihvati za ruku i smjesta je groznica pusti. Bilo je to najkraće čudo, učinjeno bez ijedne riječi. Prihvaćanjem njezine ruke Isus je pokazao dubok osjećaj za oisobni odnos prema čovjeku; punica je posluživanjem dokazala da je zaista zdrava. O zalasku sunca završilo se ograničeno kretanje te subote. Ljudi su donosili pred Isusa mnoge bolesnices raznim oboljenjima. On ih sve ozdravi te izagna mnoge zloduhe, ne dopustivši im da govore o njemu. Rano ujutro, još za mraka, povuče se na samotno mjesto i ondje se molio. O svemu što je prethodnog dana učinio htio je razgovarati s ocem. Htio se što bolje upoznati sa svojim poslanjem. Ovo je samo dokaz da je Bog onaj koji čini čudesa. Po molitvi i mi trebamo biti s njime povezani. Mi smo slabi ljudi. Trebamo priznavati svoje grijehe, No,ne samo ostati kod toga nego trebamo biti otvoreni Božjoj milosti i jakosti. Samo po njoj možemo pobjeđivati zlo u sebi ali pomagati i drugima da budu slobodni. Prisutni vjernici pažljivo su slušali i pratili propovijed ali i kasnije u pobožnosti Euharistijskog klanjanja.

Na kraju župnik je zahvalio gostu propovijedniku te sve pozvano na daljnje sudjelovanje na ovoj obnovi koju će nastaviti mons. Zvonimir Seršić, kancelar krčke biskupije iz Krka.

Brojač posjete:
225198
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016