ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Nedjelja, 3. veljače 2019. IV. nedjelja kroz godinu i Dan života: Župni oglasi

Danas se slavi i Sv. Blaž. Poslije Sv. Misa danas ćemo blagoslivljati grala po zagovoru Sv.Blaža.

Danas Crkva u Hrvatskoj proslavlja Dan života. Ovim danom se želi posvješćivati odgovornost svakog čovjeka, posebno nas kršćana prema tajni života. Bog je darivatelj. Svi mogući poticaji u demografskoj politici, i obiteljskim nastojanjima imat će svoje prave učinke samo onda ako se budemo vjernički odnosili prema Bogu koji je Gospodar i darivarivatelj života. Najvažnije je da njegujemo i odgajamo ispravnu savjest u odnosu prema Bogu i čovjeku.

Čitavi ovaj tjedan pozvani smo moliti za naše obitelji i kršćanske brakove. S tim više što se druga nedjelja 10. ov. slavi kao dan braka. Najbolje da čitavi ovaj tjedan imamo vidu molitvenu nakanu za naše obitelji i kršćanski brak.

U ponedjeljak je Sv. Veronika. U utorak Sv. Agata, djevica i mučenica, u srijedu Sv. Pavao Miki i mučenici iz Nagasakija, u četvrtak Sv. Pio IX.u petak Sv. Jeronim Emilijani i u subotu Sv. Skolastika, a u nedjelju 10. ov. je i spomendan Bl Alojzija Stepinca, mučenika.

U petak, 22. veljače u 19 sati počinje Tečaj o braku za one zaručnike koji se u ovoj godini vjenčaju i za one koji su se vjenčali a nisu obavili Tečaj. Tečaj traje dva vikenda. Molimo takve da se jave svojim župnicima a svi neka se jave Dekanatskom uredu u Otočcu

U subotu, 16. veljače u Otočcu od 10 – 13 sati održat će se Susret pjevačkih zborova župa Gospićko-senjske biskupije.

Brojač posjete:
76312
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016