ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 10. veljače 2019. V. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Župni oglasi

Danas je i spomendan Bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika. Slavi se u mnogim našim crkvama i kapelama koje su njemu posvećene, posebno se slavi u zagrebačkoj katedrali gdje se nalazi i njegov grob. Slavi ga sav vjerni katolički narod u Hrvatskoj i po svijetu.

Sutra je Gospa Lurdska na koji se blagdan ujedno slavi i Dan bolesnika. Papa Franjo je u vezi s tim danom uputio posebnu poruku. Mi ćemo u župnoj crkvi u Otočcu imati misu u kojoj ćemo se spomenuti svih koji su bolesni i nemoćni. A utorak prije podne župnik će s predstavnicima Caritasa Gospićko-senjske biskupije posjetiti Dom za starije i nemoćne.

U srijedu je Sv. Katarina Ricci, u četvrtak je Sv. Valentin, svećenik i mučenik.

U subotu s početkom u 10,30 sati u našoj župi bit će susret članova pjevačkih zborova zupa Gospićko-senjske biskupije. Molimo sve koji su članovi naših zborova sudjeluju, ali preporučljivo je da i svatki vjernik koji sudjeluje u kršćanskom bogoslužju bude formiran o što ispravnijem liturgijskom pjevanju jer to omogućuje i punije i bolje sudjelovanje na bogoslužjima.

Druge nedjelje, 17. ov. na misu u 9 sati pozivamo sve roditelje naših vjeroučenika III. razreda koji računaju da će im se dijete ove godine prvi put pričestiti. Usput napominjemo da se svu djecu bez obzira koji su razredi redovito vodi i zajedno s njima dolazi na Sv. Misu.

Tečaj o braku za zaručnike koji se vjenčaju ove godine počinje 22. ov. mj. u 19 sati. Tečaj je za sve koji se ove godine kane vjenčati. Na Tečaj u Otočac dolaze zaručnici svih župa Otočkog dekanata.

Brojač posjete:
75844
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016