ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Godišnji susret Pjevačkih zborova Gospićko-senjske biskupije

Danas, 16. veljače o.g. u Otočcu je održan Godišnji susret župnih pjevača Gospićko-senjske biskupije. Ovakvi susreti u Gospićko-senjskoj biskupiji održavaju se dugi niz godine. Prvi je bio 2006. godine. Na susretu je sudjelovalo oko 170 sudionika.

Prvi dio susreta bio je u Gackom pučkom otvorenom učilištu - Otočac. Na početku susreta prisutne pozdravio je domaćnin mons. Tomislav Šporčić koji je u zajedništvu s drugima redovito sudjelovao u organiziranju dosadašnjih susreta. Predavanje je trebala održati o Liturgijskoj glazbi prof. Andrejka Srdoč iz Rijeke. No, radi nepredviđenih teškoća nije mogla doći. Stoga je su o glazbi govorili mons. mr. Marinko Miličević, generalni vikar i preč. Josip Šimatović, župnik i dekan udbinski koj je i povjerenik za pjevačke zborove u Gospićko-senjskoj biskupiji. Mons. Marinko govorio je o duhovnopsti crkvenog pjevanja, a preč. Šimatović više o tehničkom organiziranju samih liturgijskih slavlja u kojima treba izabrati prikladne pjesme u konkretnim liturgijskim danima i blagdanima. Nakon izalganja produžilo se s polsatnom raspravom u kojoj je sudjelovao više svećenika i laika. Kao najvažnije u pripremanju dobrog pjevanja jest dovoljan broj pjevača, te njihova redovitost i ustrajnost u vježbanju pjevanja.

Drugi dio bilo je slvaljve Sv. Mise u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu. Misu je predvodio i propovijedao mons. Marinko Miličević. A pjevanje je predvodio župni Zbor "Sv. Cecilija" iz Otočca pod vodstvom prof. Branke Bernardi. U pjevanju su živo sudjelovali svi prisutni pjevači. Susret se završio zajednički domjenkom u hotelu "Zvonimir"

Brojač posjete:
223518
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016