ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Prva korizmena nedjelja

Na prvu Korizmenu nedjelju služene su svete mise u 9 i 11 sati koje je predvodio mons.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki. 

Kušnja, spasenje, ispovijest vjere su crte što se isprepliću u čitanjima današnjeg bogoslužja i propituju našu stvarnost Crkve, naš vjernički život. Koliko smo puta u trpljenju, u napasti iskusili da je Gospodin naša snaga, da nas samo on može spasiti! Činiti spomen čudesnih milosti što ih Bog za nas učini, postaje ne samo zahtjev srca, nego i neizostavni zadatak, poslanje, svjedočanstvo dano braći da i oni dožive radost što su spašeni zazivajući ime Gospodnje.

Koliko nam je svima potrebno da budemo očuvani od zasjeda đavolskih! Tomu nas uči današnje evanđelje, pokazujući nam Isusa podvrgnutog napastima koje su u temelju svakoj drugoj (napasti) i koje se zaodijevaju u plemenite likove. Cilj je za svaku pohvalu, a za predložena sredstva se mogu reći da su najprikladnija…Isus je poznavao ljudsku slabost koja si tako često podvrgava volju i zasjenjuje sposobnost razlučivanja. I upravo je u svojoj slabosti pobijedio Zloga, u pustinji i na križu, naznačujući pobjednički put. Poput njega, moramo zadržati u srcu riječ Božju čineći od nje normu našega života, svjetiljka našim koracima. Kad se ne bismo bojali ispovijedati je odvažno, mogli bismo iskusiti da je Gospodin naša snaga, naš štit spasenja (Ps 17, 3).

Euharistijsko slavlje u 9 sati animirao je dječji zbor Anđeli predvođen s.Ljubomirom Lešić a u 11 sati zbor "Sv.Cecilija" a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

(ib)

Brojač posjete:
223410
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016