ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 10. ožujka 2019. I. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Otočac, 10. ožujka 2019. I. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Započeli smo korizmeno vrijeme – četrdesetnicu prije Vazma. Pozvani smo vršiti pokoru, staviti se na kušnju – naš vjernički ispit, da ojačamo svoj život. U petkom prije večernje Sv. Mise imamo Križni put. Na Fortici ćemo imati Križni put svake nedjelje prije večernje sv. Mise tj u 17 sati.

Na stolu kod Tiska u župnoj crkvi imate Biskupovo pismo i poziv za sudjelovanje u korizmenoj akciji „Misereor“ Uzmite i pročitajte te prema svojoj mogućnosti sudjelujte sa svojim prilogom.

U petak, 15. Ov. u našoj župi u Otočcu i u Dabru bit će Pastirski pohod biskupa – ordinarija mons. Zdenka Križića. Takav pohod u biskupijama vrši se u svakoj župi svake pete godine. Biskup će nakon razgovora sa župnikom te uvida u poslovanje župne kancelarije (matica i drugo) pohoditi gradske,školske i odgojne ustanove . U rano poslije podne poći će u samostan časnih sestara Srca Isusova gdje će biti i ručak. U poslijepodnevnim satima prije odlaska u Dabar pohodit će otočka groblja. U Dabru će se kratkou 14,30 sati sresti sa vjernicima Dabra te poslije toga vratiti se u Otočac gdje će se u 17 sati sresti s članovima Župnog pastoralno vijeća, 18 sati biti svečana Sv. Misu te nakon mise razgovarati s vjernicima s vjernicima u župnoj dvorani. Molimo sve pjevače i sve druge da dođu na sv. Misu. Molimo starije i mlađe, posebno krizmanike i prvopričesnike, ali i sve druge vjeroučenike s njihovim roditeljima.

Napominjemo naša biskupijska hodočašća, u subotu, 30.ov. korizmeno je hodočašće na Udbinu svih župa naše biskupije, a 27. travnja je Biskupijsko hodočašće u Zagrebačku katedralu i Krašić. Oni koji kane poći neka se prijavljuju. Cijena povratne karte za Udbinu je 50 kn, a za Zagreb i Krašić 90 kn

Brojač posjete:
75851
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016