ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 17. ožujka 2019. II. korizmena nedjelja: Župni oglasi

U petak, 15. ov. u našim župama Otočcu i Dabru bila je Biskupska vizitacija ili Pastiriski pohod koji se u našoj biskupiji obavlja svakih pet godina. Svuda gdje je biskup došao lijepo je primljen (kod Gradonačelnika i njegovih suradnika, u Osnovnoj i Srednjoj školi. Poslije posjeta časnih sestara Presvetog Srca Isusova gdje je bio i zajednički ručak kratki posjet bio je i Domu za starije i nemoće u Otočcu).

U 14,30 sati već smo bili u župnoj crkvi Svetog Mihovila Arhanđela u Dabru gdje su nas dočekali malo brojni vjernici. Župnik je kratko posjetio biskupa i prisutne o mukortrpnoj povijesti ove župe i vjernika koji su u njoj živjeli. U prošlosti s puno većim brojem, a u Srednjem vijeku s bogatim kulturnim ostvarenjima. Podsjetimo samo na Dabarski brevijar. Zatim se biskup obratio svojom pastirskom i evanđeoskom riječju. Nakon kratkog razgledavanja okolišta i prostora župe Dabar trebali smo krenuti prema Otočcu. U Otočcu smo još posjetili otočko groblje i kapelicu Sv. Josipa u Gornjoj Dubravi i crkvu Majke Božje i groblje na Poljicima. U 17 sati već nas je čekao susret s članovima ŽPV-a u župjoj dvorani.

U župjoj crkvi prije Sv. Mise preč. Mišel Grgurić predvodio je pobožnost križnog puta, a u 18 sati započela je svečana Sv. Misa kojoj je predhodio svečani uvod kod kojeg je pjevački zbor pjevao: “Evo, svećenik veliki“ molitva župnika za našega biskupa Zdenka. Sudjelovali smo u lijepom broju na svečanoj Sv. Misi, susreli se s članovima ŽPV-a, i drugima. Biskup je u svojoj sadržanoj i vrlo jasnoj propovijedi potaknuo na svoj odnos prema Bogu i bližnjima, posebno s obzirom na oproštenje i mir, koji Bog daje po svom oproštenju. Ne bi se smjelo događati da mi ne oprštamno. Na kraju župnik je posebno zahvalio svima koji su doprijnijeli ovom slavlju, a posebno se zhavalio biskupu Zdenko na ovoj prvoj vizitaciji župe koju je on bolje reći proslvio nego li obavio. I sam biskup je izeko svoju zahvalnost i priznanje našim župama na čelu sa župnikom.

U utorak, 19. ov. je blagdan Sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije. Sv. Misa će biti navečer u 18 sati. Sv. Josip je zaštitnik domovine i obitelji, posebno zaštitnik očeva, Pozivamo sve, a posebno naše očeve i supružnike. Molimo ih da dođu navečer na sv. Misu koju ćemo posebno prikazati za njih, a neka s njima dođu i njihova djeca. Na kraju mise podijelit ćemo posebni blagoslov za njih i djecu. Ali i sve druge da se mole za njih.

U petak je prije Sv. Mise pobožnost Križnog Puta.

Iduća nedjelja III. korizmena je nedjelja solidarnosti prema Crkvi i narodu BIH-e. Milostinja na sv. Misama prikuplja se kao dar za pomoć siromašnima u BIH-i. U subotu, 30. ovog mj. župe naše Biskupije imaju korizmeno hodočašće na Udbinu. Cijena povratne karte je 50 kn. Također u subotu, 27. travnja imamo biskupijsko hodočašće u zagrebačku katedralu. Cijena povratne karte je 90 kn.

Brojač posjete:
76376
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016