ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na Krasnu održan sastanak svećenika Otočkoga dekanata

Nakon molitve Srednjega časa, svećenike je pozdravio dekan mons. Tomislav Šporčić te poželio dobrodošlicu švičkome župniku vlč. Mili Rajkoviću, koji se poslije pet i pol mjeseci oporavka od operacije srca vratio u župu i dekanat. Potom je domaćin, župnik Krasna i Kutereva vlč.

Stipe Zeba održao kratku prigodnu i poticajnu meditaciju o četiri temeljna načela kršćanske duhovnosti, za vjernike i svećenike. Na početku drugoga dijela susreta dekan Šporčić iznio je sažetak teme “Svećenik i sjećanje” (prema prilogu prof. teologije Hrvoja Kalema, objavljenu u Vjesniku Đakovačko-osječke nadbiskupije), koja je obrađena u tri dijela: znanstveni pristup sjećanju, vjera i sjećanje te svećenik i sjećanje, nakon čega se razvila zanimljiva rasprava. Slijedio je dogovor odnosno raspored za korizmeno-uskrsno ispovijedanje u župama Otočkoga dekanata – u tjednu prije Cvjetne nedjelje. Potom su se svećenici osvrnuli na netom održano biskupijsko korizmeno hodočašće na Udbinu, pri čemu su posebno istaknute neke organizacijske pojedinosti.

Nakon toga mons. Šporčić iznio je određene podatke glede biskupijskoga hodočašća bl. Alojziju Stepincu 27. travnja u zagrebačku katedralu i Krašić, a zatim pojedinosti o predstojećem biskupijskom susretu krizmanika 6. travnja na Udbini. Slijedio je kratki osvrt na posljednji tečaj o braku koji je održan u ožujku te je sljedeći tečaj dogovoren za lipanj. Na koncu radnoga dijela susreta svećenicima se pridružila mala hodočasnička skupina iz Rijeke – trsatski franjevci sa suradnicima – pa su svi zajedno ostali na objedu i bratskom druženju.

 

A.K.

Brojač posjete:
223495
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016