ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 7. travnja 2019. V. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Otočac, 7. travnja 2019. V. korizmena nedjelja: Župni oglasi

Ovaj tjedan je pred Velikom tjednom – Cvjetnicom. I tu tom vidu vrlo važan za pripravu proslave nedjelje muke – Cvjetnice i svih dana Velikog tjedna koji slijede. U župama Otočkog dekanata ovaj tjedan svaki dan imamo korizmeno-uskrne ispovijedi uz Pokorničko bogoslužje u određenim župama.

Tako sutra u ponedjeljak ispovijedanje je u Sincu, Ramljanima i Kompolju i Švici,

u utorak u Križplju, Jezeranama i Stajnici,

u srijedu u Krasanu i Kuterevu,

u četvrtak u Ličkom Lešću i Prozoru,

u petak u Otočcu u 18 sati /za odrasle/ i u subotu u 9 za vjeroučenike, te navečer u Brinju.

Posebno naglašavamo ispovijedanje u Otočcu, gdje nas ima najviše.

Pokorničko Bogoslužje započet će 17,45 tj. 15 minuta prije 18 sati. Nakon toga je ispovijedanje za koje će bitina raspolaganju svi svećenici Otočkog dekanata. Tako isto naglašavamo ispovijedanje za vjeroučenike od IV. do VIII. razreda ali i za sve druge koji ne dospiju u petak poslije da doođu u subotu u 9 sati. Korizmeno ispovijedanje je najbolja priprava ili vrhunac priprave za proslavu Vazma – Uskrsa.

U petak kad se dođe na ispovijed moći će se uzeti maslinova grančica uz dobrovoljni prilog za misije koji se ovim povodom prikuplja.

Radi ispovijedanja po našim župama koje je opvaj tjedan svaki dan u večernjim satima Sv. Mise u Otočcu bit će ujutro u 7 sati. Samo će u petak biti na kraju ispovijedanja u 18,30 sati.

I ovaj put naglašavamo da se u subotu, 27. ov. mj. vjernici naše biskupije hodočaste u zagrebačku katedralu i Krašić. Polazimo ispred župne crkve u Otočcu u 7 sati. Potrebno se je što prije prijaviti, po mogućnosti u ovom tjednu. Cijena povratne karte je 90 kn. Isto tako napominjemo da se do Cvjetnice dade prilog za biskupijski karitas i pomoć djelovanja biskupijskih ureda, prema pismu koje je uputio naš biskup mons. Zdenko Križić.

U subotu, 6. travnja o.g. u 16,15 s. na Hrvatskom katoličkom radiju emitirat će se razgovor sa otočkim župnikom mons. Tomislavom Šporčićem kojim će u obliku intervjua govoriti o svom svećeničkom pozivu i 50 – godišenjm pastoralnom djelovanju u raznim službama na koje je bio poslan. Razgovor će voditi Svjetlana Đuran. Isti razgovor u malo skraćenom obiku moći će se čitati na portalu Hrvatske katoličke mreže. HKR u Gackoj dolini može se slušati na frekvenciji 104,50.

Brojač posjete:
223520
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016