ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Pokorničko bogoslužje i korizmeno-uskrsna ispovijed

U petak, 12. ov. mj. u župi Otočac poslavli smo Pokorničko bogoslužje s osobnim ispovijedanjem

Pokroničko bogoslužje započelo je u 17,50 a predvodio ga je župnik mons. Tomislav Šporčić On je u homiliji govorio o temi svjetlosti uzevši tekst crkvenih otaca iz prve Crkve koji govori pod naslovom: Put svjetlosti. U njemu se kaže: Primili smo spoznaju kako da hodimo putem svjetlost. "Ljubi onoga koji te je sazdao; poštuj onoga koji te je obolikovao, slavu iskaži onome koji te je otkupio od smrti. Budi srcem priprost, a Duhom bogat. Ne prianjaj uz one koji idu putem smrti. Znaj mrziti sve ono  što se Bogu ne mili,  znaj mrziti svako licemjerje. Ne napuaštaj zaapovijedi Gospodnje. Ne uznosi se, već u svemu budi ponizan. Ne pridaj sebi slavu. Ne smišljaj protiv svoga bližnjega zle naume, ne dopusti da ti duša postane objesna. ... Ne budu pohlepan na dobra svoga bližnjega i nemoj biti lakom. Neka tvoje srce ne pranja uz oholice, već posvećuj ponizne i pravedne. Štogod ti se dogodi, prohvati kao dobro, svjestan da se ništa ne događa bez Boga. Ne budi nepostojan ni dvoličan, je je smrtna zamka dvoličnost u govoru. ...Ne budi brbljav, jer su usta zamka smrti. Koliko ti je moguće, radi dobra svoje duše, budi čist. Nepružaj svoje ruke da primaš, a ustežeš ih kad treba davati. Kao zjendicu oka svojega ljubi one koji ti propovijedaju riječ Gospodnju. ...Budi pravedan u svojm sudu. Nemoj stvarati razdore, nego unosi mir pomirujući protivneke. Javno ispovijedaj svoje grijehe. Nemoj zlom svavješću ići na molitvu. To je put svjetlosti"

Gornii tekst s kratkim pojašnjenjem okupljeni su s velikom pažnjom slušali. Za ispovijed su došli svi svećenici Otočkog dekanata (njih 9). A ispovijedi je prisupio veliki broj vjernika. Učenici od IV. razreda pa stariji na ispovijed su došli u subotu, 13. ov. u 9 sati. A s njima je bio i veći broj odraslih. Prilka za uskrsnu ispovijed bit će još u svetom Trodnevlju (Veliki četvrtak, petak i subotu) svaki dan od 10 pa do 11 sati i od 15 - 16 sati.

Nakon ispovijedanja u petak bila je Sv. Misa na kojoj se je većina koji su se ispovijedali i pričestili, a drugi će to učiniti u nedjelju na Cvjetnicu. Na odlasku svatko je mogao uzeti maslinovu grančicu te dati svoj prilog za misije. To će se moći uzeti i na Cvjetnicu prije svetih misa.

Brojač posjete:
223414
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016