ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 14. travnja 2019. Nedjelja muke Gospodnje – Cvjetnica

Otočac, 14. travnja 2019. Nedjelja muke Gospodnje – Cvjetnica 

Danas je Cvjetnica ili nedjelja muke Gospodnje. Kao i redovito imamo tri Sv. Mise u župnoj crkvi u Otočcu, 9, 11 i 18,30 sati, a u 14,30 u župnoj crkvi u Dabru. 

U 17,30 Križni Put je Fortici (u slučaju kiše pobožnost Križnog puta biti će u župnoj crkvi.)

U Otočcu će prije Sv. Mise u 9 i 11 najprije biti blagoslov grančica na otvorenom kod Velikog križa. A onda slijedi procesija oko Gačanskog parka do ulaza u crkvu. U crkvi se odmah nastavlja Sv. Misa koja počinje službom Riječi te čitanjem muke Gospodina našega Isusa Krista po Luki..

Prije Sv. Misa u 9 i 11 ispred crkve moći će se uzeti po koja maslinova grančica uz dobrovljni prilog za misije. Sa time se na posebno način udružujemo oko evangelizacije ljudi po raznim krajevima svijeta.

U ponedjeljak, utorak i srijedu Sv. Mise su u 18,30. Prije Sv. Misa dajemo prigodu za Sv. ispovijed.

U srijedu prije podne u Gospićkoj katedrali bit će misa Posvete ulja u zajedništvu svećenika čitave biskupije s biskupom mons. Zdenkom Križićem. Predaju se darovi korizmene akcije Misereor

 

Sv. Trodnevlje: Veliki četvrtak, petak i subota

Na Veliki četvrtak u 18,30 imamo Misu večere Gospodnje na kojoj će biti i obred pranja nogu, te ura klanjanja. Molimo Članove ŽPV-a da dođu te sudjeluju u obredu pranja nogu. Također pozivamo sve naše vjeroučenike, posebno kandidate za prvu pričest i krizmu (VII. i VIII. razrede) i to sve dane Svetog Trodnevlja.

Na Veliki petak nema Sv. Mise. Križni put na Fortici je u 17,30 a  obredi Velikog petka u 18,30. Ako je nekome previše jedno i drugo neka se dođe na Obrede Velikog petka.

Na Veliku subotu cjelodnevna je šutnja u crkvi, u tišini se dolazi pokloniti na Isusov grob. Sva tri dana Sv. Trodnevlja (četvrtak, petak i subota bit će prigoda za Sv. ispovijed i to prije podne od 10 – 11 sati i poslije podne od 15-16 sati).

U subotu navečer u 22 sata počet će Vazmeno bdijenje. To je središnje i najvažnije bogoslužje Crkve u jednoj godini. Ono ima četiri dijela: Bogoslužje ognja i svijetla, služba Riječi, krisna služba i služba Euharistije. Na kraju ovog bogoslužja bit će o blagoslov uskrsnih jela.

Na Uskrs su mise kao i svake nedjelje u 9,11 i 18,30 sati.

Brojač posjete:
30810
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016