Svetkovina Uskrsa

Na Uskrs središnje svečano misno slavlje u 11,00 sati, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić. U svojoj homiliji župnik je kazao kako svetkovina uskrsnuća Gospodnjega daje smisao svim drugim blagdanima. bez Uskrsa bi se očitovala čovjekova, ali i Božja nemoć pred smrću. Naša bi vjera bila tek ideologija, a život puko preživljavanje. Hvalospjev uskrsnoj svijeći to izražava riječima: ništa nam ne bi vrijedilo rođenje, da nismo dobili otkupitelja. Kristovo uskrsnuće jamstvo je da ćemo i sami uskrsnuti. Naš život neće prestati trenutkom tjelesne smrti jer nas je Bog stvorio za vječnost. Premda ćemo lako prihvatiti istinu uskrsnuća, ponajprije kao utjehu u svojoj prolaznosti, taj događaj ipak ne uspjevamo u potpunosti razumjeti do mjere da bi smo ga mogli riječima obrazložiti ili nekog drugog uvjeriti u njegovu zbiljnost. Zato nam Crkva u današnjim čitanjima opisuje kako su apostoli doživjeli i prihvatili događaj te kako su nakon toga živjeli. Vjera u uskrsnuće mora se vidjeti iz življenja onih vrijednosti koje nikada ne umiru, pa i po cijenu žrtve, patnje, čak i umiranjadogoditi u budućnosti. Uskrs nije samo ono što se s Isusom dogodilo u prošlosti. Nije ni očekivanje onoga što će se s nama dogoditi u budućnosti. Vjera u uskrsnuće već sada obilježava naš život - kazao je propovjednik.

Euharstijsko slavlje animirao je crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođšen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Ljubomirom Lešić.

Danas na svetoj misi bilo je dosta turista iz Splita, Šibenika, Zagreba koji su Uskrsne blagdane proveli u Gackoj i a većina je  sudjelovala u pobožnosti cijelo sveto trodnevlje. 

Euharistijsko slavlje prenosio je HRO - Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima.

(ib)

Brojač posjete:
133266
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016