ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi 28. travnja 2019. II. vazmena nedjelja i nedjelja Božanskog milosrđa

Danas je Bijela nedjelja (nedjelja poslije Uskrsa) ujedno se proslavlja nedjelja Božanskog milosrđa koju je ustanovio papa Ivan Pavao II. 2002. g. Apostolska pokorničarna izdala je dekret prema kojem se na spomenutu nedjelju može zadobiti potpuni odnosno djelomični oprost uz prethodnu sakramentalnu ispovijed i sv. pričest te molitvu po nakani Sv. oca, potrebno je u bilo kojoj crkvi sudjelovati u pobožnosti u čast Božanskog milosrđa pred Presvetim ili u tabernakulu) kajući se iskreno za svoje grijehe, ili barem pred Presvetim izmoliti Vjerovanje i Očenaš, dodajući zaziv: Isuse milosrdni, uzdam se u te. U svakom slučaju slavlje ove nedjelje nas poziva da u tijeku ovog uskrsnog vremena još više koristimo sakramenat oproštenja ili ispovijedi.

U ponedjeljak je Sv. Katarina, redovnica, crkvena naučiteljica, zaštitnica Europe, u utorak je papa - Sv. Pio V. U srijedu je prvi svbanj, međunarodni blagdan rada (neradni dan). No, za nas kršćane je blagdan Sv. Josipa Radnika. U samostanskoj kapelici u Otočcu, koja je posvećena Sv. Josipu radniku bit će Sv. Misa u 10.30 koju će predvoditi župnik Korence mons. Mile Čančar s više svećenika.

U župnoj crkvi Sv. Misa je u 18,30 a prije sv. Misa je Sv. Krunica. U četvrtak je Sv. Anastazije, biskup i crkveni nauačitelj. Poslije večernje mise imamo Euh. Klanjanje, u petak je Sv. Filip i Jakov, a u Križpolju se prema starom kalendaru proslavlja zaštitnik župe Našašće Sv. Križa. U subotu je Sv. Florijan. Sv.Misa je u 18,30 sati za pok. vatrogasce.

Brojač posjete:
201367
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016