ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava Sv. Josipa Radnika u samostanskoj kapeli Sv.Josipa u kući Sestra Presvetog Srca Isusovog

U srijedu, 1. svibnja o. g. proslavali smo blagdan Sv. Josipa Radnika. Posebno slavlje bilo je u kapelici Sv. Josipa Radnika u samostanskoj kapelici istoimenog Sveca u kući Sestara Presvetog Srca Isusova u Otočcu. Slavlje Sv. Mise bilo je u 10,30 sati, a predvodio je i propovijedao mons. Mile Čančar, župnik župe Sv. Jurja u Korenici. S njim su suslavili vlč. Jure Ladišić, duhovnik slabovidnih i mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki. Na Sv. Misi je prisustvovala vrhovna poglavarica sestara s. Dbroslava Mlakić i njezina zamjenica s. Robertina Medven. Uz njih su još bile č. s. Celestina i č. s. Viktorina. A pjevanje je s pjevačima otočke župe vodila č.s. Velimira Marinović. Osim navedenih okupio se veći broj župljana.

Mons. Čančar u svojoj homiliji je istaknuo veličinu uloge Sv. Josipa, prvenstveno kao zaručnika Bl. Dj. Marije i Isusovog poočima i skrbnika Sv. Obitelji. Sv. Josip bio je manualni radnik. Evanđelje za Isusa kaže da je on sin drvodelje. S time je istaknuta Isusova blizina i zajedništvo sa svima koji rade i žrtvuju se za druge. Crkva je slaveći Sv. Josipa Radnika željela istaknuti dostojanstvo rada kao takvog. Uz blagdan rada ne može se istaknuti na bolji način činjenicu da je čovjek slika i prilika Božja. Bog je Stvoritelj. Za njega Biblija kaže da je Bog šest dana stvarao i sedmi dan odmarao. Čovjek je svojim radom stvaratelj koji s time najbolje razvija sliku Božju u sebi. Odmarajući sedmi dan on slavi Gospodina za sve što se radom svojih ruku privredio.

Na kraju mise riječ zahvale izrekla je č.s. Ljubomira Lešić, kao odgovorna sestra u samostanskoj kući, zatim je to na svoj način izrekla vrh. poglavarica - časna majka s. Dobroslava Mlakić. Ona je u svojoj zahvali posebno spomenula majku s. Mariju Krucifiksu Kozulić, osnovateljicu njihove Družbe,koja je na osobiti način štovala Sv. Josipa. Na kraju i sam župnik mons. Šporčić također je zahvalio sestrama na pomoći i suradnji u Otočkoj župi te istaknuo važnost postojanja ove kuće sestara i djelovanje u župi.

 

Brojač posjete:
2522020
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016