ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Nedjelja Dobroga Pastira

Jučer, na IV. vazamenu nedjelju i nedjelju Dobrog Pastira kad se slavio Međunarodni molitveni dan za duhovna zvanja u župnoj crkvi u Otočcu slavili smo tri Sv. Mise. Unatoč lošeg i prohladnog vremena Sv. Mise su bile dobro posjećene. U 9 sati je bilo možda nešto manje nego li inače, a u 11 sati bila je zaista dobro poponjena crkva. No, tome treba zahvaliti činjenici da smo na tu sv. Misu pozvali sve roditelje ovogodišnjih krizmanika kojima smo se u homiliji ali i poslije Sv. Mise posebno obratili. Na kraju mise smo im podijelili i formulare "Molba kandidata za sakrament Sv. Potvrde" Te pofmulare roditelji sa svojim krizmanikom trebaju ispuniti i druge nedjelje, 26. ov. predati Župniku poslije Sv. Mise.

Večernju Sv. Misu i propovijed imao je don Anđelko Kaćunko, župnik u Kompolju. Pjevali su naši zborovi: Dječji zbor “Anđeli", župni zbor "Cecilija"  i zbor "Trinitas". Svi sa svojim rodovitim voditeljima. Ove nedjelje ujedno smo proslavili i Majčin dan koji se slavi druge nedjelje u svibinju. Na kraju Sv. Mise u 9 sati gđa Gabrijela Degoricija i s. Ljubomira Lešić s članovima Dječjeg zbora "Anđeli" izveli su kraći program u čast i zahvlanost majkama.

Župnik je u homilijama djelomično prenio sadržaj poruke pape Franje koju je uputio za Dan zvanja ove godine. Citirao je papu s u sljedećim rečenicama: " Kao u povijesti svakog poziva, tako i u ovome....Gospodinov poziv nije uplitanje Boga u našu slobodu: to nije "kavez" ili teret koji nam se svaljuje na pleća: Naprotiv, to je inicijativa puna ljubavi kojom nam Bog ide ususret i poziva nas da budemo dio velikog pothvata, otvarajući pred našim očima horizont većeg mora i obilnijeg ulova...Prihvaćanje (Božjeg) obećanja svakako zahtjeva hrabrost donošenja odluke. ..Od nas se traži odvažnost koja nas snažno potiče na otkirivanje Božjeg nauma ubnašem životu... tu se prvenstveno mislii na poziv na kršćanski život koji svi primamo krštenjem i koji nas uči da naš život nije plod slučajnosti, već dar: mi smo ljubljena Gospodinova djeca, okupljena u velikoj obitelji Crkve. Upravo se u crkvenoj zajednici kršćanski život rađa i razvija, osobito kroz liturgiju koja nas uvodi u Božju riječ i milost sakremenata; tu se, od najranije dobi učimo uvijeću molitve i bratskog dijenjenja. Upravo zato što nas rađa na novi život i vodi nas Kristu. Crkva je naša majka. Stoga je moramo ljubiti i kad na njenom licu vidimo bore krhkosti i grijeha te i mni sami moramo podonositi tome da bude još ljepša i blistavija, kako bi mogla svjedočiti Božju ljubav u svijetu.

Na ovoj Sv. Misi bilo je i krštenje za drugo dijete (Lukaela) sina Mladena Gajdeka i  Katijele Gomerčić Gajdek. Kumovala je  Ivana Cujzek iz Lepoglave.

U susretu s Gospodinom neki mogu osjetiti oduševljenost za poziv na posvećeni život ili svećeništvo. To otkriće može izazvati uzbuđenje i u isti mah plašiti jer se osjećamo pozvanima postati "ribarima ljudi" u lađi Crkve kroz potpuno sebedarje i vjerno služenje evanđelju i braći. Ne dopustite da vas pred visokim vrhuncima na koje nas Gospodin zove obuzme strah koji nas paralizira. Na kraju svoje poruke papa Franjo stavio je za uzor Bl. Djevicu Mariju koja nam svojim primjerom govori kako treba reći svoj neopozivi "Da" - "Fiat". Treba staviti sve na "kocku" , bez ikakvog drugog jamstva osim sigurnosti i svijesti da su nositelji jednog obećanja. Na ovaj Dan ujedinimo se u molitvi da nam Gospodin pomogne otkriti njegov plan ljubavi za naše živote i udijeli nam hrabrost da odvažno i bez straha koračamo putem koji je od početka On izabrao za svakoga od nas.

Brojač posjete:
51038
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016