ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava VI. vazmene nedjelje u župi Presvetoig Trojstva Otočac

U nedjelju, 26. svibnja 2019. proslavili smo VI. vazmenu nedjelju. U Otočcu kao i redovito slavili smo tri Sv. Mise, i to u 9, 11 i 18,30 sati. Svaka na svoj način bila je svečana i vjernički doživljena. U 9 sati posebno su bili uočljivi kanidati za Prvu Pričest sa svojim roditeljima. Pjevao je Dječji zbor "Anđeli". U 11 sati osim redovitih koji dolaze na ovu Sv. Misu sudjelovali su roditelji kandidata za Sv. Potvrdu (Krizmu). Oni su nakon homilije donijeli molbe koje se prije podjeljivanja Sv. Potvrde upućuju biskupu. Svi su roditelji donijeli molbe i predali župniku. Molbe su prinijeli kao svoj dar na oltar pred službu prikazanja. Ovo je i najbolji poziv kako roditeljima tako i kandidatima da je sakrament Potvrde dar za kojeg treba moliti Gospodina. Svima su nam poznati darovi Duha Svetoga.

Na ovoj Sv. Misi bila je i svečanost podjeljivanja sakramenta krštenja prvorođencima: Roku - sinu obitelji Alena Jergović i Mateje r. Šporčić i - Lovri sinu obitelji Ivana Čorak i Sare r. Brajković. Uz roditelje i kumove svečanosti je sudjelovao veliki broj rodbine i prijatelja. Svečanost je uzveličao Župni zbor "Sv. Cecilija" Crkva je ovaj put bila zaista ispunjena. Na večernjoj Sv. Misi obično bude do pedesetak osoba. Tako nešto bilo je i ovaj put. Nekima je sigurno zasmetala i kiša koja je u predvečerje počela padati. Pjevao je zbor VIS - Trinitas.

Župnik je u homilijama tumačio liturgijska čitanja koja su predviđena za ovu nedjelju. U Djelima apostolskim naglašena je istina da kršćanska vjera nije teret, već radosna zahvala zbog Božje ljubavi. U Otkirvenju Sv. Ivana iz kojeg je uzeto drugo čitanje govori se o nebeskom Jeruzalemu. Taj govor je pun simbolike. Ali osnovno je to da je on predstavlja Nebeski grad - koji pripada i okuplja Božjem narodu. U Novom zavjetu taj nebeski Jeruzalem je Crkva. Ona okuplja narod sa sve četiiri strane svijeta. U gradu nema ni sunca ne mjeseca. Sam je Gospodin koji obasjava taj grad. Evanđelje govori o trostrukom daru koji nam Bog daje. Isus nas uvjerava kako nas Otac voli. On obećava Tješitelja Duha Svetoga, koji će posdsjetiti apostole na sve što im je on govorio. Isus apostolima daje i ostavlja svoj mir. Svi mi ljudi opterećeni smo strahovima, brigama, strepnjama i svakome je potreban netko koji će nam dati smirenje, razvesleliti nas. Isus je Onaj Netko koi nam sve to daje. Isusov mir je naše bogatstvo koje nam nitko ne može oduzeti.

Brojač posjete:
2512524
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016