ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi za VII. vazmenu nedjelju, 2. lipnja 2019. godine

Danas je i Svjetski dan obavijesnih sredstava – medija. Svi znamo kako su oni bili, ali posebno kako su i danas važni na svim poljima ljudskog života, te su posebno važni i na području vjere i Crkve. Potrebno je da ih koristimo u življenju i posebno u svjedočenju svoje vjere. Sutra je Sv. Karlo Lwanga i drugovi, mučenici. U utorak je Sv. Kvirin, u srijedu je Sv. Bonifacije, u četvrtak je Sv. Norbert, u subotu je Sv. Medardo.

Druge nedjelje je Svetkovina Duhova ili Pedesetnica. S ovom svetkovinom završava se Vazmeno vrijeme. Ovo je svetkovina koja nas poziva da na osobiti način uđemo u zajedništvo svoje vjere, da se otvorimo Duhu Božjem koji vodi i okuplja Crkvu kao jedno tijelo, jedan živi organizam, živ i djelatan. Od Uzašašća do Duhova u našoj župi imamo i devetnicu na čast Duhu Svetom.Molimo se u ovom tjednu za jedinstvo svih onih koji vjeruju u Krista Gospodina. Ovaj tjedan je u  prilikama posebna prilika za takvu molitvu. S tim više što će svaki dan s nama biti i naši prvopričesnici.

U našoj župi će nam u tome pomoći i svečanost Prve pričesti naših vjeroučenika III. razreda koja će biti na Sv. Misi u 11 sati. Molimo sve prvopričesnike da u ovom tjednu od sutra do četvrtka dolaze na večernju Sv. Misu, a u subotu u 9 sati da dođu na Prvu Sv. ispovijed. A roditelji, krsni kumovi, starija braća i sestre – ukućani neka dođu u petak, u 17,30 sati. Ispovijedat će naši susjedni svećenici.

Prošlog četvrtka, na blagdan Uzašašća u našoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu don Anđelko Kaćunko, župnik kompoljski i brloški proslavio je svoju 40. godišnjicu misništva. Sudjelovao je veliki broj vjernika te šest svećenika Otočkog dekanata.  Čestitamo don Kaćunku i ujedno molimo Gospodina za njega i sve svećenike kao i za nova svećenička zvanja.

Brojač posjete:
30777
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016