ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svečanost podjeljivanja Sv. Potvrde /Krizme/ u Otočcu

Svečanost podljevanja Sv. Potvrde za župnu zajednicu je jedan od posebno važnih i lijepih događaja. Tako je to bilo na ovaj dan i za Otočac. Sudjelovali su  krizmanici sa svojim roditeljima i kumovima, rodbinom i prijateljima. Naša crkva sa svojim velikim korom i galerijama bila je premala da primi sve okupljene.

Svečanost je predvodio biskup - ordinarij mons. Zdenko Križić. A s njim su suslavili  župnik - domaćin mons. Tomislav Šporčić, vlč. Jure Ladišić, vlč. Mile Rajković te preč. Mišel Grgurić, kancelar biskupije. Na početku svečanosti biskupa je pozdravio župnik domaćin a nakon toga dvoje krizmanika: Magdalena Marković i Antonio Grahovac.  Biskup je u svojoj homiliji prvenstveno tumačio svetkovinu Presvetog Trojstva a zatim se posebno obratio krizmanicima, roditeljima i kumovima pozivajući ih da budu svjedoci vjere u svim svojim životnim situacijama. Molitvu vjernika, liturgijska čitanja i pripjevni psalam  izvodili  su krizmanici. Ministranti koji su ujedno bili i krizmanici prinosili su misne darove. Na kraju Sv. Mise u ime Pastoralnog vijeća i roditelja krizmanika biskupa je pozdravila i zuhvalila gđa Petra Lokas Orešković darujući mu knjigu autora Milana Kranjčevića  "Ričnik gacke čakavšćine"  Župnik se zahvalio kako biskupu tako i svećenicima, pjevačima, časnim sestrama, suradnicima u župnom vjeronauku, ministrantima te svim drugima.

Sv. Potvrdu primilo je 55 mladih župe Otočac, koji su ovih dana završili osnovno školovanje. Pjevanje je predvodio župni zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom prof. Branke Bernardi.

 

foto: IB, MJ

Brojač posjete:
2564277
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016