ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Godišnji susret ministranata Gopićko-senjske biskupije

Danas, 17. lipnja 2019. u župi Sv. Jurja u Korinici održan je Godišnji susret ministranata Gospićko-senjske biskupije. Takvi susreti redovito se održavaju od prvih godina osnutka biskupije, a bezprekidno od 2004. pa do danas. Do 2016. ovi susreti su se svake godine održavali u drugom dekanatu. Susreti su imanje više imali slične programe. A oni se su se sastojali od kratke pripreme za svečanu svetu misu. Tu se svakako uključivala priprema i prigododa za sv. ispovijed Misa bi počinje svečanom ulaznom procesijom. Nastojalo se predstavnicima dekanata dati određene uloge u samoj sv. misi. Pjevanje na Sv. Misi više godina predvodi Mali zbor "Anđeli" iz župe Presvetog Trojstva Otočac, pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire Lešić. Tako je to bilo i ovaj put.

Misu je predvodio povjerenik za ministrante, kancelar biskupije preč. Mišel Grgurić. Koncelebreiralo je 15 svećenika. Svih ministranata zajedno s članovima Dječjeg zbora iz Otočca bilo je 150. Dobar dio njih prisutpilo prije Sv. Mise ispovijedi i pričesti. Poslije Sv. Mise slijedio je domijenak. U poslijepodnevnom vremenu organiziraju se razne igre, a natjecanje u nogometu zaokupi najviči dio sudionika. I ovaj put je nogomet najviše privlačio. Formirale su se grupe. Više je bilo onih manjih uzrasta. Također je veći broj bilo ženskih nego li muških. Bilo bi zanjimljivo vidjeti kako se taj broj kreće po župama, koliki broj je u pojedinim župama v eći broj mninstrantica.

Na kraju se proglašavaju pobjednici u nogometu i drugim igrama. Ovogodišnji pobjednici u grupi nogometnih juniora (mlađih) bili su ministranti iz Otočca, a kod onih (starijih) to su bili ministranti iz Senja. Kao znak prizanja jedni i drugi dobili su pehar. Čestitamo jednima i drugima! Možda bi za iduće godine trebalo još nećim obogatiti program odnosno izmjeniti s onim što bi isto bilo dobro, a možda unijeti više šarolikosti. Pripreme bi trebale biti veće i veće angažiranje u samom bogoslužju.

Brojač posjete:
31914
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016