ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove u Otočcu

U četvrtak, 20.lipnja na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove svečanost Sv. Euharistije predvodio je mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki uz koncelebraciju vlč. Jure Ladišića, duhovnika za slijepe i slabovidne. Na euharistijskom slavlju se okupilo mnoštvo vjernika, a posebno su ovo slavlje uveličali ovogodišnji Prvopričesnici i Krizmanici shaljinama u kojima su prošlih nedjeljua primili Sakrament Prve Sv. Pričesti i Sv. Potvrde. Ministranti su također bili u većem broju.

U homiliji župnik je govorio na temelju blagdanskog Evađelja koje govori o Isusovom umnažanju kruha u pustinji. Ovo čudo umnažanja kruha navještaj je tajne Euharistije kojom Crkva u ime Isusovo duhovno hrani nebrojeno mnoštvo. Tamo gdje je Euharistija, tamo je i Crkva, jer Crkva čini Euharistiju, a Euharistija čini crkvu.

Potom se krenulo u svečanu procesiju kroz gradski park. Puhački orkestar DVD - a Otočac svojom limenom glazbom i pratnjom župnog zbora „sv.Cecilija“ posebno je obogatio procesiju. Pjevanje pod misom je predvodio također župni zbor „Sv.Cecilija“pod vodstvom prof.Branke Bernardi.

Župnik se na kraju zahvalio svim vjernicima, djeci – Prvopričesnicima i Krizmanicima, te svim suradnicima koji su na poseban način sudjelovali u pripremi i organizaciji ovog slavlja.

 

 

Brojač posjete:
2521707
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016