ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 30. lipnja 2019. XIII. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Otočac, 30. lipnja 2019. XIII. Nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

 

U ponedjeljak  je bl. Antun Rozmini, u utorak je Sv. Oton, u srijedu je Sv. Toma, apostol, u četvrtak je Sv. Elizabeta Portugalska, u petak je Sv. Ćiril i Metod, slavenski apostoli i u subotu je Sv. Marija Goretti.  

 Ušli smo u vruće ljeto i ljetne odmore. Raspored Sv. Misa pokušali smo više prilagoditi . Mnogi odlaze na odmore i borave izvan Otočca ali unatoč toga veliki dio kako mladih tako, posebno i starijih ostaje  doma kod kuće. Nemojmo zanemirivati nedjeljnu Sv. Misu bez obzira gdje se nalazimo. Kršćanin dnevno moli i nedjeljom slavi Sv. Misu. Osobito pozivamo naše ovogodišnje krizmanike i prvopričesnike da njihove nedave svečanosti ne budu neki prekid s Crkvom i molitvom, kako zajedničkoj na razini župne zajednice tako i one obiteljske, osobne i zajedničke. 

U tijeku ljeta imamo veći broj krštenja novorođene djece. Dođimo i sudjelujmo i na tim svečanostima koje redovito slavimo pod Sv. Misom. Rodbina i prijatelji neka prvenstveno sudjeluju na obrednoj svečanosti. Za takvo sudjelovanje nemojomo čekati neke posebne pozivnice. Takve svečanosti pripadaju svoj Crkvi. To nisu neka privatna slavlja. Sakramente slavi Crkva (tj. zajednica naroda). Također napominjemo da se previše ne odgađa s krštenjem. Slavimo uključivanje novih članova našoj vjerničkoj zajednici. 

Prošli vikend završili smo II. turnus tečaja o braku za zaručnike koji će se vjenčati u ovoj godini. Na tečaju je sudjelovalo 10 pari zaručnika s područja župa našeg dekanata. Na prvom turnusu u ožujku o.g.  sudjelovalo je 15 pari zaručnika. 

Brojač posjete:
160134
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016