ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava Sv. Tome apostola te župnkovog imendana i godišnjice svećeničkog ređenja
U srijedu, 3. srpnja o.g. u crkvi je bio blagdan Sv. Tome, apostola. Taj blagdan u liturgijskoj obnovi poslije II. vatikanskog sabora premješten je s 21. prosinca na 3. srpnja. Tako se je dogodilo i s datumima nekih drugih svetaca, posebno onih koji su imali svoje datume u jakim crkvenim vremenika, kao što je Došašće i Korizma. Ta promjena znamo da ima svoje liturgijsko opravdanje, ali s druge strane unijela je među mnoge nejasnoću i teško pamćenje da se ti blagdani (spomdani) slave u drugo vrijeme, a ih gotovo i ne slave. 
 
Župniku otočkom mons. Tomislavu Šporčiću zgodno se podudra to da mu je 2.srpnja  godišnjica svećeničkog ređenja, pa lako može povezati jednu i drugu proslavu, kako Imendana tako i godišnjicu ređenja. U utorak na Sv. Misi župnik Šporčić propovijedao je o sakramentu Svećeničkog reda i službi svećeništva koje on konkretno već vrši 52 godine. 
 
Drugi dan, 3. srpnja na blagdana Sv. Tome prije svega na Sv.Misi proslavljen je blagdan ovog apostola. Na Sv. Misi sudjelovalo je više vjernika  koji su imali nakane za svoje pokojne, redoviti polaznici Sv. Mise te veći dio rodbine, koja se sjetila svojih pokojnih, posebno pok. roditelja mons. Šporčića. Među ostalim on je istkanuo veliku ulogu roditelja u životu svakog čovjeka, a tako na posebni način u životu svećenika. Na Sv. Misi svečano je pjevao župni zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom prof. Branke Bernardi i č.s. Ljubomore Lešić.
 
Po završetku Sv. Mise u Pastoralnom centru bio je domijenak za goste: svećenike,  pjevače Župnog zbora i Zbora mladih "Trinitas", za župne suradnike u župnom vjeronauku, časne sestre s.Gemu, s.Juditu i s.Ljubomiru, te suradnike u medijima. Sudjelovali su i vjernici iz Dabra, Vera i Tomo Rukavina, Katarina i Perica Šebalj,  te veći broj najbliže župnikove rodbine. Uz ugodni razgovor, pjesmu i po koju zdravicu bilo je svečano, lijepo i raspoloženo druženje. U ovakvim prilikama  dobro dođe koja usputna misao ili šala. Među ostalim vrlo lijepu zdravicu izrekao je g. Nenad Janković, dogradonačelnik Otočca. A na kraju u ime rodbine vrlo lijepu i sadržajnu čestitku izrekla je gđa Marija Šporčić. 
Imao se dojam da je svima vrlo lijepo i zanimljivo. Netko je rekao: "Ovakvih nam druženja treba".
Brojač posjete:
2521735
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016