ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 21. srpnja 2019. XVI. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra je Sv. Magdalena. Sv. Magdalena posebno se proslavlja u Gospiću kada se ujedno proslavlja i dan Grada Gospića. Kapelica na groblju u Gospiću posvećena je Sv. Magdaleni. Gospićani su ovu sveticu uzeli i kao zaštitnicu svoga Grada,  u utorak je Sv. Brigita Švedska, suzaštitnica Europe, u četvrtak je Sv. Jakov apostol. Sv. Jakov posebno svečano slavi u župi Sv. Jakova u Donjem Pazarištu i u župi Bilaj.  U petak je Sv. Joakim i Sv. Ana. Sv. Ana kao zaštitnica župe proslavlja se u župnoj crkvi Sv. Ane u Plaškom, u Kosinju i u subotu je Sv. Klement.

Od druge nedjelje (28. srpnja pa do kraja kolovoza) u župnoj crkvi u Otočcu nedjeljom  bit će samo prijepodnevne Sv. Mise u 8,30  i 10 sati. Danas će još biti večernja kako to je bivalo redovito do sada. 

U ove ljetne dane u našoj župnoj crkvi krštavamo veći broj što odraslije što male djece. 

Pozivamo sve koji su dobili novorođenče da ne odgađaju krštenje bez nekih većih razloga.  Normalno je da to bude dva – tri mjeseca nakon rođenja. Također je redovito i normalno da roditelji koji imaju dijete a nisu još crkveno vjenčani da to učine tj. da se  najprije vjenčaju te onda krste dijete. Kumovi koji komuju na krštenju, a žive u braku,  trebaju svojedočiti svoju vjeru i na taj način da žive u kršćanskom  braku. Također da su primili sakrement Sv. potvrde. 

 

Brojač posjete:
160160
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016