ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XV. nedjelja kroz godinu u crkvi Presvetog Trojstva - Otočac
XV. nedjelje kroz godinu, 14. srpnja o.g. u crvki Presvetog Trojstva - Otočac  župnik mons. T.Šporčić  je predvodio redovne tri Sv. Mise 
i to u 8,30, 10 i 18,30 sati. 
Ovih nedjelja kad nastupi "jaka" ljetna sezona redovito je najmanje vjernika u crkvi. Tako je bilo i ove nedjelje. Jedan dio sigurno je odsutno na raznim odmorima,
neki od njih žure se samo do obližnjeg Senja i okolice na more, drugi posjećuju svoje ili obilaze vrhunce Velebita i drugih prirodnih ljepota uz  prijateljska ili rodbinska druženja. Sigurno je da mnogi u takvim situacijama Sv. Misu stvljaju u drugi plan ili misle da su opravdani od te kršćanske dužnosti jednostavno ne misle da usput negdje prisustvuju i Sv. Misi. 
U 9 sati malobrojni pjevači Dječjeg zbora s gđom Gabrijelom Degoricija predvodiili su sasvim dobro pjevanje za sve prisutne, a u 10 sati članovi Velikog zbora dominirali su svojim pjevanjem predvođeni prof. Brankom Bernardi, u 18, 30 smanjeni broj članova "Trinitasa" vrlo lijepo i dobro je izveo svaku predviđenu točku pjevanja, uz vodstvo na sintisajzeru Anamarije Jurković. 
Župnik je tumačio evanđelje koje je danas donosilo Isusovu prispodobu o Milosrdnom Samaritancu. Uz ostalo on je naveo  četiri karakteristike dobrote koja proizlazi iz navedene prispodobe. A to su: Karakteristika dobrote koja primjećuje drugoga u nevolji, zatim one koja se spušta do drugoga, na svoj način ponizuje se, a zatim podiže drugoga, stvarno pomaže čovjeku u nevolji i četvrto to je dobrota koja očituje velikodušnost, nije račundžijska - kalkulantska, dobrota nema cijene,  ne gleda žrtvu koju treba podnijeti već samo gleda drugog čovjeka koji je upućen na nas. 
Isus je ovom prispodobom na osobiti način obajvio i najavio sebe koji kao pravi Bog vidi čovjeka i poduzima sve da ga spasi. On se u potpunosti sjedinjuje s čovjekom i uzdiše ga na dostojanstvo djeteta Božjega, spašava ga, daje mu život vječni. Isus je sišao u našu ljudsku "provaliju", našu izranjenost i slabost da nas , uzdigne, izliječi, ojača i usmjeri na siguran put spasenja. "Ja dođoh da imaju život, da ga imaju u izobilju" tvrdi evanđelje na drugim mjestima. 
Brojač posjete:
32016
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016