ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Gostovanje Marina Restrepa u našoj Župi

U petak 19.07., u našoj župi Presvetoga Trojstva u Otočcu nakon slavlja Sv. mise okupljeni vjernici imali su prilike čuti snažno svjedočanstvo Marina Restrepa -"Izađimo iz tame u svjetlost."

Marino Restrepo bivši je poznati holivudski glumac, producent i skladatelj koji je nakon 33 godine klanjanja raznim bogovima i bavljenja svim praksama New Agea, otet od strane gerilaca u rodnoj Kolumbiji, te je u špilji u kojoj je osuđen na smrt doživio mistično iskustvo, te čuo i vidio Boga koji ga je vodio kroz tajne vremena i njegova života do pokajanja i obraćenja u Kristu Isusu. Ovih dana, točnije u srpnju i kolovozu boraviti će u Hrvatskoj i u BiH. Posjetio je mnoge župene zajednice, održao razna predavanja... Za njega kažu da je "evangelizator broj 1 u svijetu".

Marino je u pratnji svojih suradnika stigao u Otočac u petak 19. 07., u popodnevnim satima. Nakon kratkog obilaska grada i župne crkve slijedila je redovna Sv. misa, kako se običava slavlje Sv. mise radnim danom - u 18,30. Sv misu predvodio je domaćin, župnik mons. Tomislav Šporčić. Na samom početku župnik je pozdravio gosta i suradnike, zaželjevši im dobrodošlicu te naglasio kako za nakanu ovoga slavlja Sv. Euharistije, prije svega želi prikazati sve katoličke evangelizacijske zajednice  i evangelizatore u svijetu. U homiliji župnik se kratko osvrnuo na liturgijska čitanja toga dana, pozivajući na dublje promišljanje o poruci evanđelja. Po završetku Sv. mise u ime voditelja molitvenih zajednica na prostoru našega dekanata gosta i suradnike pozdravio je i svima prisutnima predstavio  g. Milan Bogdanić, voditelj zajednice Duha Svetoga iz Sinca. Pjevanje je predvodio VIS Trinitas uz vodstvo Anamarije Jurković.

G. Marino govorio je o svom obraćenju i životu nakon obraćenja. Kroz svoje svjedočanstvo doticao se mnogih tema, kao što je smrtni grijeh, savršeno kajanje, dar svećeništva, Sv.Euharistija,.... posebno je naglasio važnost sakramenta Pomirenja, kojega se premalo koristi i premalo živi - slavi, nismo svjesni koju milost i zaštitu možemo po sakramentu Pomirena uživati... Na kraju, prisutni vjernici su mogli gostu postaviti pitanje, fotografirati se i kupiti Marinove knjige. Prilogom od prodaje knjiga i krunica financiraju se Marinovi troškovi puta i boravka u Hrvatskoj, te se pomaže misija koju je osnovao sam Marino 1999.godine u Bogoti u Kolumbiji pod nazivom  "Peregrinos del Amor" - Hodočasnici ljubavi, od te godine počela je trajna aktivnost evangelizacije širom svijeta temeljena na mističnom iskustvu s Bogom koje je Marino doživio za vrijeme zatočeništva.

Sva predavanja koja će održati za vrijeme svojih posjeta u Hrvatskoj i BIH,  snimaju se i ovjavljuju na službenom YouTube- kanalu - https://www.youtube.com/channel/UChGsB_gP6y-nKW4WOv7C5OA , sva predavanja imaju i simultani prijevod.

 

Foto: PA/AM

 

Brojač posjete:
2570525
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016