ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XVI. nedjelje kroz godinu, 21. srpnja 2019.

Proslava XVI. nedjelje kroz godinu, 21. srpnja 2019. Nedjelja - Dan Gospodnji za Crkvu i sve vjernike kršćane ima osobito značenje. To je središnji i najvažniji blagdan. Tako nam je i ova nedjelja važna i i velika. U Otočcu slavili smo tri Sv. Mise. Osim redovitih vjernika ovih dana često na Svetim misama vidimo sudionike koje ne poznamo. Očito su to prolaznici, turisti i gosti. Oni čine jednu zasebnu različitost od nedjelja u drugim godišnjim vremenima. Na Sv. Misi u 8,30 sati pjevanje je predvodila gđa. Gabrijela Degoricija s manjom grupom Dječjeg zbora "Anđeli", a u 10 sati pjevanje su dobro animirali pjevači Zbora Sv. Cecilija uz pratnju na orguljama Kristijana Pajdakovića.

Na večernjoj Sv. misi imali smo svečanost krštrenja i to 6-ero djece obitelji Udorović iz Doljana, od oca Dalibora i majke Jasne r. Ramljak, a krstili su se: sin Marko, kći Katja, kći Ksenia, kći Viktorija, kći Darija, i sin Darijo. Na kraju mise župnik je svečano čestitao ovoj brojnoj obitelji, a u ime Zajednice mladih I.Pavao 2 II. predali su im dječja kolica, i više različitih odjevnih predmeta, igračaka od prikupljenih darova iz svoga karitativnog djelovanja. Pjevali su članovi zbora Trinitas, uz voditeljicu Anamariju Jurković.

Župnik je u homiliji istaknuo važnost prioriteta vjerničkog djelovanja i to na temelju evanđelja koje je danas donosilo prigodu kad je Isus pohodio dom dviju sestara Marte i Marije te njihovo ugošćenje. Isus na temelju Marijinog pozornog slušanja Isusova govora i Martinog progovora da ju je Marija ostavila sama posluživati Isus govori o prioritetu vjerničkog zalaganja. Ovo evanđelje u svakom slučaju želi nam predočiti da postoji mnogo briga i potreba u našem životu. U ovo naše vrijeme je to posebno naglašeno. Ali kršćanin mora znati da nije sve jednako važno. Postoji nešto što možemo označiti kao "jedno potrebno", a to je ono što treba prožeti sav naš žitak i sve naše zauzimanje, a to je RIječ Božja. Potrebno je svemu dati njegovu vrijednost u svijetlu Evanđelja - Riječi Božje.

Brojač posjete:
2575024
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016