ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Bogoslužja XVIII. nedjelje kroz godinu u Otočcu, 4. kolovoza 2019.

Ove nedjelje, kako je to bilo najavljeno prošle nedjelje služene su samo prijepodnevne Sv . Mise i to u 8,30 i 10 sati. Na prvoj Misi suslavio je sa župnikom i vlč. Jure Ladišić, a drugoj misi bio je sam župnik mons. T. Šporčić.

Pjevanje su pjevadoli čanovi Dječjeg zbora predvođeni sa sviranjem gđe Gabrijele Degoricija, a na drugoj Sv. Misi pjevao je župni zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom č. s. Ljubomire Lešić.

Jedna i druga Sv. Misa bila je podjednako posjećena. Među prisutnima vidljivo je bilo više ljudi koji u Otočcu samo prolaznici kao turisti ili posjetitelji. Župnik je u homiliji govorio na temu liturgijskih čitanja, a kojsu je ovaj put isticala prolaznost - ispraznost ovozemnljskih dobara i bogatstva. To na poseban način ističe evanđelje gdje Isus govori pripovijest o bogatašu kojem je urodilo žito /pšenica/ te zabrinuto razmišalja kako se toliki urod spremiti. Skladišta koja ima premalena su da sve može spremiti. Odlučio je stara srušiti i izgraditi nova. Kad je sve to poduzeo iste noći Gospodin će mu zatražaiti njegov život. A čije će biti sve ono što je izgradio. Tako biva s onim koji se samo bogati s ovozemaljskim dobrima a ne bogati se u Bogu. Čovjek bogataš slika je svakog čovjeka koji je uvijek u napasti da se brine samo za ovozemaljsko. I svakom od nas Božja Riječ progovara da ne budemo poput bezumnoga bogataša.

Brojač posjete:
32011
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016