ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sv.Misa u Domu za starije i nemoćne uoči blagdana Velike Gospe
U utorak, 13. kolovoza 2019. u Domu za starije i nemoćne u Otočcu štićenike i djelatnike Doma pohodili su svećenici: 
mons. Tomislav Šporčić, župnik otočki, vlč. Jure Ladišić, duhovnik slabovidnih  i vlč. Andrija Kekić, župnik sinački. 
Oni su najprije bili na raspolaganju za ispovijed kako po hodnicima Doma tako i po sobama za štićenike koji nisu u mogućnosti doći u zajedničku dvoranu. 
 
Nakon ispovijedanja svi koji su mogli okupili su se u zajednčkoj dvorani i počela je Sv. Misa koju je predvodio u zajedništvu s vlč. Jurom i vlč. Andrijom
mons. T. Šporčić. On je u homiliji istaknuo kako je Bl. Dj. Marija uznesena na nebo dušom i tijelom. Marija je ušla u Nebo sa svojim tijelom, u kojemu je sačuvan sav sjaj njezine duše ispunjene ljepotom, ispunjene Bogom. Trebamo posebno istaknuti to da je Marija živjela razne presudne trenutke svoga izvanrednoga života tako da je i njezino tijelo sudjelovalo u velikom poslanju na koje ju je Bog pozvao. I drugačije ne može ni biti, zato što sve naše odluke, pa i one najtajnije, uvijek imaju odraz na našemu tijelu. Odmah poslije izrečenoga DA Marijino tijelo postaje Božja kolijevka, postaje tjelesno mjesto u kojemu Bog postaje čovjekom. Ljudsko tijelo uistinu je određeno da bude prozor lijepih osjećaja duše i fizički govor veličine i ljepote ljubavi. I naše tijelo podlažemo 
Božjoj volji i onda kad se zalažemo za dobro drugih u svojoj sredini, ali i onda kad u tom tijelu trebamo trpjeti. 
Nakon homilije u Sv. Misi slijedilo je podjeljivanje sakremnta Bolesničkog pomazanja. S tim sakramentom na osobiti način Crkva iskazuje svoje poštovanje i dostojanstvo koje čovjek ima i po svome tijelu. 
 
Sv. Pričesti pristupili su svi prisutni na misi. A onima koji nisu mogli doći na Misu svećenici su ih pričestili na njihovim krevetima. 
Na Sv. Misi sudionici su pjevali radosno i složno, a pjevanje je predvodio g. Kristijan Pajdaković, bogoslov. On je prije početka Sv. Mise predmolio Sv. krunicu. 
Susret je zaključeni s blagoslovom, a župnik Šporčić je štićenicima podijelio i posebne sličice i Bilten o proslavi Velike Gospe na Krasnu. 
 
Brojač posjete:
31963
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016