ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Križni put na Krasnu

Proslava svetkovine Uznesenja Marijina ili Velike Gospe započela je sinoć 14.kolovoza  s početkom u 18,00 sati Križnim putem  kojeg je predvodio mons.mr.Tomislav Šporčić otočki dekan i župnik, a bilo je prisutno i više svećenika, đakona, bogoslova i sjemeništaraca a na samom kraju među više stotina vjernog naroda iz svih krajeva naše biskupije pa i šire bio je i nadbiskup mons.dr.Ivan Devčić, sin ovoga kraja. Zaista lijepo u sabranosti molilo se i pjevalo a križni put bio je namijenjen za obnovu duhovnih zvanja u našoj Gospićko-senjskoj biskupiji. Čitači na postajama bili su vjernici iz Otočkog dekanata, a pjevanje je predvodio Ivan Prpić-Špika iz Senja.

Tako je  u uvodnoj molitvi mons. Šporčić  kazao: O Isuse, krenut ćemo s tobom na put kroz postaje tvoje patnje i smrti. Želimo nakratko provesti vrijeme obnavljajući ponudu koja nam je dala život, i koja nas privodi spasenju. Pomozi nam da malo bolje razumijemo, da malo više ljubimo te da velikodušnije dajemo od sebe dok meditiramo nad tvojim križem.

Zaista lijepo u sabranosti molilo se i pjevalo a križni put bio je namijenjen za obnovu duhovnih zvanja u našoj Gospićko-senjskoj biskupiji. Čitači na postajama bili su vjernici iz Otočkog dekanata, a pjevanje je predvodio Ivan Prpić-Špika iz Senja.

Završna molitva -  Ljubljeni Bože,govoriš nam i hraniš nas kroz život crkvenih zajednica. U ime Isusovo molimo te da na nas pošalješ svoga Duha kako bismo se mogli radosno odazvati tvom pozivu da služimo i vodimo Crkvu kao misionari i svjedoci tvoje Riječi i Kraljevstva. Neka oni koji otvaraju svoja srca i umove tvom pozivu budu ohrabreni i osnaženi kroz naš zanos i ispunjenost vjerom da služe tebi i tvojim ljudima.

Nakon završenog križnog puta uslijedila je svečana procesija u kojoj je išao na prvom mjestu križ,djeca i muški svijet, kip Majke Božje Krasnarske nosile su četiri djevojke iz Krasna u narodnim nošnjama i četiri mladića.

Brojač posjete:
31913
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016