ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 25. kolovoza 2019. XXI. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Otočac, 25. kolovoza 2019. XXI. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Iz kalendara u ovom tjednu

U utorak je Sv. Monika, majka Sv. Augustina, u srijedu je Sv. Augustin, u četvrtak je mučeništvo Sv. Ivana Krstitelja, u petak je Sv. Feliks i u subotu je Sv. Paulin.

Važniji događaji u mjesecu rujnu

U nedjelju je prvi rujan i Sv. Mise ćemo imati po redovitom rasporedu, kako je u to u tijeku školske godine, a to znači u 9, 11 i 18,30 sati. U mjesecu rujnu imamo više značajnih blagdana, važnih za našu župu i biskupiju. Treće nedjelje od današnje tj. 8. rujna je blagdan rođenja Bl. Dj.Marije ili Mala Gospa. Toga blgdana obično imamo sv. Misu i u crkvi Majke Božje u Poljicima. Na taj blagdan imamo i blagoslov malene djece. Taj dan ćemo prvu misu u 9 sati i večernju u 18,30 imati u župnoj crkvi, a Sv. Misu u 11 sati imat ćemo u Poljicima.

Blagoslov djece možda najbolje da imamo na kraju svake mise. Pa neka roditelji sa svojom djecom, dođu na onu koja im najviše odgovora

U subotu, 14. rujna je blagdan Uzvišenja Sv. Križa. Na taj blagdan bit će proslava Hrvatskih mučenika na Udbini. Mi ćemo naručiti autobus. Oni koji kane poći s tim autobusom neka se odmah prijavljuju. Cijena povratne karte bit će 50 kn. Odmah drugi dan, u nedjelju 15. rujna je blagdan Gospe žalosne Križni put i Sv. Misu imat ćemo taj dan poslije podne. U ovom mjesecu, 29. rujna (nedjelja) i blagdan je Sv. Mihovila Arhanđela. To je zaštitnik župe u Dabru. Taj dan će u Dabru Sv. Misa biti u 12 sati.

Brojač posjete:
826708
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016