ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi, 01. rujna 2019.

Ponedjeljak je Sv. Prosper, u utorak je Sv. Grgur Veliki, papa i crkveni naučitelj; u srijedu je Sv. Bonifacije, i četvrtak je Sv. Majka Terezija iz Calkute, a u subtu je Sv. Marko Križevčanin, mučenik.

Iduće nedjelje ( 08.09. ) je blagdan rođenja Bl. Dj. Marije ili Mala Gospa. Na taj blagdan redovito imamo Sv. Misu i u crkvi Majke Božje u Poljicima. Budući je nedjelja Sv. Misu u 9 i 18,30 imat ćemo u župnoj crkvi, a u 11 sati to će biti u Poljicima. Taj dan redovito imamo i blagoslov malene djece. Taj blagoslov djece imat ćemo na svim Sv. Misama. Pa pozivamo roditelje da dođu na onu Sv. Misu i tamo gdje im je najprikladnije. To je i dan prije početka nove školske godine, pa u 9 sati pozivamo roditelje da dođu na misu sa svojim prvoškolcima ali i druge kojima je ta misa prikladna. Drugi neka dođu u župnu crkvu navečer ili u 11 sati na Poljice.

U subotu 14. rujna, na blagdan Uzvišenja Sv. Križa hodočastimo na Udbinu gdje će se proslavljati Dan hrvatskih mučenika. Iz Otočca organiziramo autobus koji bi iz Otočca polazio u 7 sati. Cijena povratne karte je 50 kn.

Na Sv. Mihovila Arhanđela ( 29.09. ) kojeg blagdan ove godine pada nedjeljom Sv.Misa će biti u 12 sati. Pozivamo sve posebno vjernike koji su iz Dabra došli u Otočca ili drugdje da se ovaj dan okupe u svome mjestu i svojoj župi, u crkvi uz koju su odrasli i stasali u život. Lijepo je da se za ovakve dane nađemo sa svojim mještanima bez obzira gdje danas živimo.

Brojač posjete:
827224
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016