ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XXII. nedjelja kroz godinu, 1. rujna 2019. u župi Presvetog Trojstva u Otočcu

XXII. nedjelja kroz godinu, 1. rujna 2019. u župi Presvetog Trojstva u Otočcu.

 

U tijeku srpnja i kolovoza o.g. u Otočcu smo prije podnevne Sv. Mise redovito imali u 8,30 i 10 sati, a ne kako je to u tijeku školske godine u 9 i 11 sati. Danas smo po prvi puta nekon vrućeg ljeta vratili raspored te imali sv. Mise u 9 i 11 sati. Osjetilo se je da se bliži nova školska godina pa je ipak bilo vidljivo djece i mladih više nego li prošlih nedjelja. Na prvoj misi po običaju i ovaj put je veći broj vjernika. Pod misom u 11 sati bilo je svečanost podjeljivanja sakramenta krštenja za Auroru Aleksić, kćerku Maria Aleksić i Katice r. Petrlić. Kumovala je Anamarija Jurković. Prisustvovao je veći broj rodbine i prijetelja obitelji Aleksić i Petrlić. Na prvoj Sv. Misi pjevanje su predvodili članovi Dječjeg zbora uz vodstvo gđe. Gabrijele Degoricija. A na drugoj Sv.Misi u 11 sati pjevanje su predvododili članovi zbora "Sv. Cecilija" uz vodstvo s. Ljubomire Lešić. Večernja Sv. Misa koja je ove nedjelje nakon mjesec dana bila prvi put bila je dobro posjećena. A pjevanje su vodili članovi zbora "Trinitas" uz vodstvo bogoslova Kristijana Pajdakovića.

U homilijima župnik je govorio o krijeposti poniznosti na temelju nedjeljnog evanđelja, u kojem je bila naglašena poniznost. Mi kršćanski vjernici trabamo prihvatiti poziv Gospodinom koji nas poziva na gozbu. Ovdje nema prvih i zadnjih. U noj su svi prvi. No, osnovno je da svoj odnos prema gozbi prihvaćamo onako kako nam to sam Gospodin određuje. Važno je da smo radosno s Gospodinom. On nam daje potpuno dostojanstvo. Ovdje nema protekcije. Bog svima daruje svoj ljubav. A ona je poštovanje i najveće uzvišenje. Budimo radosni u Gospodinu. Tu radost očitujemo i na gozbi Sv.Mise koja je i predoksu vječne gozbe.

U oglasima župnik je naglasio blagdan rođeja Bl. Dj.Marije ili Male Gospe koji će biti druge nedjelje, 8. rujna o. g. Te nedjelje će biti i blagoslov malene djece. U 9 i 18,30 Sv. Mise bit će u žunoj crkvi, a u 11 sati Sv. Misa će biti u  Poljicima. A blagoslov malene djece bit će na svim Sv. Misama. U 9 sati posebno ćemo blagosloviti naše ovogodišnje prvašiće tj. one koji počinju svoj školovanje.

Brojač posjete:
2663331
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016