ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 08. rujna 2019. – XXIII. Nedejlja kroz godinu: Župni oglasi

Otočac, 8. rujna 2019. XXIII. Nedjelja kroz godinu: Mala Gospa

Ovaj tjedan ističemo spomen Presvetog imena B. Dj.Marije koji se slavi u četvrtak. U petak je spomendan Sv . Ivana Zlatoustog, biskupa i crkvenog naučitelja i u subotu je blagdan Uzvišenja Sv. Križa.  Tim blagdanom se slavi zaštitnik crkve i župe u Prozoru. Svečana Sv. Misa je u 17 sati. Na Udbini se proslavlja Dan hrvatskih mučenika. U utorak, 10. ov. mj.  u 19 sati u našoj župnoj crkvi bit će proba pjevanja Udruženog zbora Gospićko-senjske  biskupije, koji će pjevati  na svečanoj Sv. Misi na Udbini u 10,30 . Molimo pjevače i naše župe da sudjeluju. Nemamo vjernika za autobus pa molimo da tko može pođe s vlastitim vozilom.

Druge nedjelje je spomendan Sedam žalosti Bl. Dj. Marije (Gospa žalosna) U našoj župi  imat ćemo poslijepodne u 17 sati najprije  Križni Put, a onda u kapelici Sv. Misu. Prije podne u 9 i 11 sv. Mise bit će u župnoj crkvi. Sutra je početak nove školske godine u 9 sati imat ćemo Bogoslužje za učenike i djelatnike  Osnovne škole a u 10 sati za srednjoškolce.

Ove jeseni kampanja inicijative "40 dana za život" održat će se od 25. rujna do 3. studenog u 32 hrvatska grada, na 34 mjesta bdijenja. Tema jesnenske kampanje bit će: "Za dijete više". Naša Župa će se priključiti ovoj Inicijativi na način da će se redovita Euharistijska klanjanja održavati četvrtkom poslije večernje Sv. Mise u trajanju od 30 min. 

 

Brojač posjete:
826698
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016