ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XXIV. nedjelje kroz godinu i spomendan Gospe žalosne u župi Otočac

Dana 15.rujna, na XXIV. nedjelju kroz godinu i spomendan Gospe žalosne u Otočkoj župnoj župi  slavljene su tri Sv.Mise. Dvije prije podne u župnoj crkvi i poslije podne križni put i Sv. Misu imali smo na Fortici, gdje je kapelica Gospe žalosne. 

Na  Sv. Misi u 9 i 11 sati u župnoj crkvi  sudjelovalo je veći broj vjernika nego li prošlih nedjelja. Tome je doprinjeo jedan broj vjeroučenika koji su se aktivnije uključili nakon početka školske godine. Pjevanje s pratnjom na orguljama na dopodnevnim misama vodila je s. Ljubomira Lešić. Na Sv. Misi u kapelici Gospe žalosne na Fortici vodio je g. Kristijan Pajdaković s članovima zbora "Trinitas".
Na kraju Mise na Fortici župnik je blagoslovio krunice - Sedmice, kojima se časti Sedam Marijih žalosti. Izrađene su  u radionici Zajednice mladih Ivana Pavao II. U zjednici mladih na ovom sudjeluju: Antonia Marić, Mateja Posavi, Ljiljana Atalić i Jadranka Orešković. 
 
U homilijama na prijepodnevnim misama Župnik je propovijedao ne temelju evanđelja koje je donosilo Isusovu prispodobu o Dobrome ocu ili Izgubljenom Sinu. Ona se nadovezuje na druge dvije prispodobe o Izbubljenoj ovci i Dobrom Pasitru te izgubljenoj drahmi i ženi koja se raduje kad je pronađe. Sve te tri prispodobe koje navodi Sv. Luka govore o Bogu Ocu koji traži čovjeka a koji je bez Boga uvijek izgubljen. Čovjek te Božje ljubavi ne zaslužuje, niti je kada u potpunosti može Bogu uzvratiti. Bit će važno da čovjek uviđa tu Božju ljubav, da Boga hvali za njiu i da bude radostan i slobodan. Pozvani smo odazivati se na Božju ljubav i druge oduševaljvati i privoditi istoj ljubavi. Bog Otac želi sve ljude spasiti i okupljati za svojim stolom već ovdje na zemlji, a to je stol Euharistije - gozbe koju nam je po Isusu Kristu pripremio i na koju nas poziva posebno u Dan Gospodnji. 

 

Brojač posjete:
2663818
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016