ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 6. listopada 2019. XXVII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Danas na sv. Misu  u 9 sati pozvani su vjeroučenici od I. do VI. razreda sa svojim roditeljima koji trebaju predati prijavnice za sudjelovanje u župnim katehezama nakon nedjeljnih sv. misa, te učenici VII. i VIII razreda (pripravnici za Sv. Potvrdu) također sa svojim roditeljima. 

Danas se u Ličkom Lešću proslavlja zaštitnica ove župe  Bl. Dj.Marije od Sv. Krunice. Sv. Mise su u 11 i 17 sati. Sam blagdan pada na  sutršnji datum, 7. 10. , ali tradicionalno u Lešću se slavi prve nedjelje u listpadu. U utorak je Sv. Šimun, a u Republici Hrvatskoj je državni blagdan, Dan neovisnosti. U srijedu je Sav. Dionizije, u četvrtak sv. Danijel, a u petak je Sv. Ivan XXIII. Koji je na taj dan 11. 10. 1962. otvorio II.vatikanski Sabor (Koncil) 

Mjesec je listopad. Imamo svakog dana listopadske pobonosti. Pozivamo sve da kad god mogu navečer u 18 sati dođu na zajedničku molitvu krunice te Sv. Misu. 

Sutra svećenici Otočkog dekanata imaju svoj redoviti sastanak, ovaj put će  biti u Otočcu. 

U srijedu navečer u 19 sati imat ćemo sjednicu Župnog pastoralnog vijeća kao pripremu za ovu postoralnu godinu i za pripremu susreta župnih pastoralnih vijeća čitave naše biskupije, koji će biti u Otočcu, 20. listopada. 

I ove jeseni kako je to bilo i prošlih Biskupija je uputila dopis župama (župnicima)da pozovu vjernike da onj  koji mogu darivaju za naša sjemeništa dio namirnica (krumpir, kupus, grah i slično). Oni koji mogu neka to dovezu u župno dvorište gdje će doći oni koji su zaduženi i odvest to u sjemeništa. 

Sljedeći Tečaj o braku imat ćemo Četiri večeri u studenom. I to 7, 8, 9 i 10. u 18,30 sati. Molimo sve koji se kane vjenčati prije Uskrsa da sudjeluju na Tečaju.

Brojač posjete:
827174
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016