ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 13. listopada 2019. XXVIII. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra je Sv. Kalist, papa i mučenik, u utorak je Sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica; u srijedu je Sv. Hedvigai,  Sv. Marija Margareta Alaqoque, u četvrtak je Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik; u petak  je Sv.Luka, evanđelista, a nedjelja po blagdanu Sv. Luke redovito se slavi kao misijska nedjelja. Tako je u nedjelju. Stoga ćemo mi u tijeku ovog tjedan na večernjim misama razmišljati o misijama – evangelizaciji, te se posebno moliti za misionare i za misije.  Pozivamo sve da u ovom tjednu, svaki dan ili barem onaj dan kad im je prikladniji i mogući dođu na Sv. Misu. U tom vidu pozivamo i naše vjeroučenike. 

Druge nedjelje također imamo vrlo važan skup i susret u našoj župi, a to je Godišnji susret Župnih pastoralnih vijeća čitve Gospićko-senjske  biskupije. Program će poečti u 19 sati s Bogoslužjem Riječi koje će predvoditi mons. Zdenko Križić, naš biskup, zatim će bit kratko počašćenje u župnoj dvorani i pred dvoranom, poslije 16 sati zapoečet će predavanje u Gackom pučkom otvorenom učilištu koje će održati profesor pastoralne teologije s s Bogoslovnog fakulteta u Rijeci: vlč. dr. Nikola Vranješ.  

Vijećnici će se upoznati i s ovogodišnjim pastoralnim planom u kojem se predviđa i Biskupijsko hodočašće u Rim koje će biti u veljači 2020. Povodom 20. godišnjice osnutka naše biskupije. Molimo sve naše članove vijeća ali i druge suradnike, čitače ili pjevače da se slobodno pridruže ovom susretu i pomgnu. Posebno u posluživanju kod čašćenja. 

Prošle srijede održali smo sjednicu Župnog pastoralnog vijeća naš župe. Tijek i sadržaj sjednice možete čitati na našoj WEB stranici. 

Molimo ovaj put zaručnike koji se kane vjenčati prije Veljače iduće godine da se jave za Tečaj koji će se održati 7, 8, 9 i 10. Studenog o.g

 

Brojač posjete:
826827
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016