ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslava XXIX. nedjelje kroz godinu - misijske u Otočcu,20. listopada 2019.

U nedjelju, 20. listopada bila je XXIX. kroz godinu te ujedno i misijska nedjelja. Prije podne Sv. Mise su bile u 9 i 11 te navečer u 18,30 sati.  Prije podnevne Sv. Mise predvodio je župnik T.Šporčić. U 9 sati koncelebrirao je i vlč. Jure Ladišić, a u 11 sati bio je sam.

Budući je bio misjjski dan on je u homiliji osim tumačenja samih predviđenih nedjeljnih čitanja posebno progovorio o misijama - navješćivanju evanđelja ljudima svih krajeva zemlje. Spomenuo je i temu poruke Pape Franje koji je piše pod naslovom "Kršteni poslani". Već samim time što smo kršteni mi postajemo i oni koji po svojoj vjerničkoj naravi trebaju svjedočiti evaneđlje i to navješćivati. Kršćanin navješćuje Krista koji je svjetlo svijeta i sol zemlje. Kršćani privjaćajju život i svu stvarnost s Kristovim svjetlom. Rekli bismo s Kristovim očima. U tom smislu ispričao je okupljenima na jednoj i drugoj misi priču o djevojci koja je bila slijepa. Volio je mladić toliko da joj je on dao svoje oči. I kad je djevojka vidjela on ju je pitao "hočeš li biti moja žena". Ona je ipak nije mogla reći da jer tek je onda vidjela da je momak slijep. On se nije ljutio na nju, nije je osudio već joj je rekao "čuvaj moje oči" Isus nam daje svoje oči, svoje svjetlo a mi smi dužni širiti njegovo svjetlo i čuvati primljeno sjetlo koje od njega primamo. Živimo u vremenu kad se nastoji što više iozbjeći očitost Isusova spasenja i njegova svjetla.

Na Sv. Misi u 11 sati bila je i svečanost krštenja Tomislava Piršljina, sina Maria Piršljin i Jasmine r. Barković. Kumovi su bili Jurica i Nikolina Pleša. Na misi 9 sati su kao i redovito pjevači članovi Dječjeg zbora "Anđeli" od vodstvom gđe.Gabrijele Degoricija, a u 11 sati pjevao je Zbor "Sv. Cecilija" pod vodstvom s. Ljubomire Lešić. Večernju Sv. Misu u 18,30 slžio je vlč. Goran Antunović, župnik iz Plaškog i Saborskog koji je prije toga sudjelovao na susretu Župnih pastoralnih vijeća Gospićko-senjske biskupije. On je u homiliji tumačio evanđelje koje je posebno naglašavalo važnost ustrajne molitve.
Na misi su pjevali članovi zbora mladih "Trinitas" pod vodstvom gđe. Anamarije Jurković i g. Daria Košćak.

Brojač posjete:
2663836
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016