ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 27. listopada 2019. XXX. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra u ponedjeljak je Sv. Šimun i Juda, apostoli. 

U petak je 1. studeni je svetkovina Svih Svetih. Sveta misa u župnoj crkvi u Otočcu bit će u 9 sati, a u 11 sati sv. Misa će biti u crkvi Majke Božje na Poljicima, a u 14,30 sv. Misa bit će u Dabru. Svi Sveti su zapovijedani blagdan i državni je blagdan.

U subotu je Dušni dan Sv. Misa bit će u župnoj crkvi navečer u 18 sati, a na groblju u kapelici Sv. Josipa Sv. Misa bit će u 10 sati. 

Na spomendan Svih Svetih vjernih mrtvih ili douštenjem Ordinarija (Biskupa), na nedjelju prije ili poslije, ili na dan Sviju Svetih mogu vjernici u svim crkvama i oratorijima dobiti potpuni oprost, koji se može namjeniti samo za pokojne. Propisana djela za dobivanje ovog oprosta su pobožni pohod crkvi, u kojoj treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, dodavši ispovijed i pričest na nakanu Sv. Oca. 

Pozivamo sve da ovih dana prije svega sudjelju na Sv.Misama, slušaju Riječ Božju i primanju Sv. sakramenta, posebno ispovijed i pričest.

Uoči Svih Svetih, u četvrtak navečer poslijie večernje Sv. Mise biti će Euharistijsko klanjanje tzv. Holywin-Svetost pobjeđuje. Poslije večernje Sv. Mise bit će polsatno klanjanje za sve koji će sudjelovati na Sv. Misi, a poslije će nastaviti klanjanje pojedine grupe (Molitvene zajednice do 21 sata, a od 21 – 23 sata tu pobožnost imat će Zajednica mladih i ostali koji im se pridruže.)

Danas u 15 sati bit će svečani blagoslov zavjetnog Križa, podignutog u spomen svima koji su se žrtvovali za Hrvatsku u Kompolju, na brežuljku iznad benzinske postaje. Križ je vidljiv sa svih strana. Svečanost će voditi biskup u miru mons. dr. Mile Bogović. 

Od 16 – 21. veljače 2020., to je od nedelje navečer do petka navečer, Biskupija Gospićko-senjska organizira Biskupijsko hodočašće u Rim povodom 20. godišnjice osnutka biskupije. Cijena puta je 3000 kn. Preporuča se što prije javljanje, a krajnji je rok do 15. siječnja 2020.

Brojač posjete:
827208
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016