ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Sveta misa na blagdan Svih svetih

Danas, 1.studenog slavimo svetkovinu Svih svetih zapovjedni blagdan ujedno i neradni dan. Svetu misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predslavio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki u zajedništvu s don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne. Poslužitelj oltara bio je sjemeništarac Kristijan Pajdaković.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao:Danas smo dužni doći na svetu misu osim ako smo bolesni. Danas nebi trebali polagati vijence, danas se treba doći na svetu misu, danas na misi su prisutni Svi sveti koje nitko ne može izbrojiti. Nemojte težiti za bogatstvom, ne čini nas to boljim čovjekom. Blago gladnima i žednima pravednošću, činimo pravdu, borimo se za pravdu. Blago milosrdnima, budite milosrdno nemojte se osvečivati. Čisto mislite nemojte krivo misliti, nemojte iskrivljavati istinu. Raduje se i kličite velika je plaća vaša na nebesima. Današnji blagdan je najširi blagdan, danas je blagdan svih ljudi u zajedništvu svetih. Prva crkva je oni koji su ušli u nebo, treća crkva su oni koji su u čištilištu za koje se moramo moliti, a treća crkva smo mi putujuća crkva - rekao je župnik Šporčić.

Euharistijsko slavlje uveličao je mješoviti crkveni zbor Sv.Cecilija predvođen s.Ljubomirom Lešić i za orguljama je bila prof.Branka Bernardi.

(ib)

Brojač posjete:
54386
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016