ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Otočac, 10. studenog 2019. – XXXII. Nedjelja kroz godinu: Župni oglas

Danas je i Sv. Leon Veliki, papa i crkveni nauačitelj, u ponedjeljak je Sv. Martin Tourski, biskup, u utorak je Sv. Jozafat, biskup, mučenik, u srijedu je Sv. Stanislav Kostka, u četvrtak je Sv.Nikola Tavelić, svećenik i redovnik, mučenik – prvi proglašeni hrvatski svetac, u petak je Sv. Albert Veliki, i u subotu Sv.Margareta Škotska. Od svih svetaca ovoga tjedana najviše smo pozvani da dođemo zajednički proslaviti sv. Nikola Tavelića, prvog hrvatskog sveca i mučenika. Dođimo na večernju Sv. misu u 18 sati. 

Još nas samo dva tjedna dijeli od posljednje nedjelje ove crkvene godine i nedjelje Krista Kralja. Nakon toga je vrijeme Došašća ili Adventa – priprava za Božić. 

Ovaj tjedan održavali smo Tečaj o braku, još danas imamo susret sa Sv. misom i poslije mise kratko o samoj svečanosti vjenčanja i značenju obreda vjenčanja. 

Povodom 20. godišnjice osnutka Gospićko-senjske biskupije organizira se hodočašće u Rim od  16. do 21. veljače  2020. Ukupna cijena putovanja i boravka u Rimu je 3000,oo kn. Može se platiti u tri rate. Zadnji rok prijave je 15. siječnja iduće godine, ali bolje je javiti se prije tko odluči hodočasiti.

Brojač posjete:
826860
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016