ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Tečaj o braku u Otočcu od 7 do 10. studenog 2019.
Izvanredni Tečaj o braku kojeg je povjerenik za obitelj mons. Tomislav Šporčić organizirao od 7. do 10 studenog, okupio je 15 parova zaručnika s područja Otočkog dekanata.
Redovni Tečejevi su krajem veljače i početkom ožujka, te ljetni termin u drugoj polovici lipnja. 
U jesen imamo smo kao izvanredni, ukoliko se prikupi veći broj polaznika. To se dogodilo i ovaj put te nas je ugodno iznenadio veći broj parova koji se uskoro kane vjenčati, kojima je ovaj termin odgovarao da sudjeluju na Tečaju. 
 
Prvu večer predavanje je održala prof. gđa Nives Tomić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta, sa stanovanjem u Ogulinu. Ona je govorila o temi: Komunikcija u braku. 
Drugu večer predavanje je održao sam mons. Tomislav Špporčić. Govorio je o ženidbi kao sakramentu i o braku prema izvještaju o stvaranju Adama i Eve, posebno 
o stvaranju Eve - onoj gdje Adam kliče: Gle, evo kosti od mojih kosti i mesa od mesa mojega. Ženom nek se zove od muža kad je uzeta. I njih dvoje bit će jedno tijelo. Što 
Bog združi čovjek neka ne rastavlja.
Danas, navečer govorit će liječnica iz Zageba dr. Zrinka Rusan o planiranju obitelji. A sutra u nedjelju zaručnici će u 18 sati sudjelovati na Sv. Misi,a  poslije Sv. Mise T. Šporčić govorit će o braku pod pravnim vidom te o samoj svečanosti - obredu vjenčanja. 
 
 
Brojač posjete:
46771
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016