ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
XXXII. nedjelja kroz godinu - 10. studenog 2019. u Otočcu
I ove nedjelje u župi Presvetog Trojstva u Otočcu bilo je lijepo i svečano. Slavili smo, po običaju tri Sv. Mise.
U 9 sati je obično najposjećenija misa. Pjevanje su vodili članovi Dječjeg zbora.
Na misi u 11 sati osim većeg broja kandidata za Sv. Potvrdu - VII. i VIII. razreda bio je veći broj rodbine i prijatelja  obitelji Marija i Draženke Kostelac koji su krstili svoje drugo dijete - Luku (NIkolu). Pjevali su članovi zbora  "Sv. Cecilija", kojih je ovaj put također bio veći broj.  Večernjoj Sv. Misi dali su svoju posebnost prisustvo zaručničkih parova - njih 15 koji su imali završni dan Tečaja o braku slaveći Sv. Misu, a nakon Sv. Mise završno predavanje i kratki pismeni  tekst o temama koje su se obrađivale na Tečaju. Za one koji će se vjenčati izvan Otočca podoijeljene su i pismene potvrde. Na Misi pjevali su članovi zbora mladih "Trinitas".
 
Župnik Šporčić je tumačio nedjeljno evanđelje koje donosi saducejsko pitanje Isusu - namješteni problem žene koja je  bila žena sedmorice braće a da nije ostavila potomstva. Isusa pitaju čija će to žena biti o Uskrsnuću mrtivih. To pitanje više sliči jednom ruganju  Uskrsnuću nego li bi se mogao očekivati neki ozbiljni odgovor. No, Isus unatoč toga ne degradira svoje sugovornike, ali ih pobija sa samim Mojsijem na kojega se oni pozivaju. Tako dosnosi slučaj kad Mojsije vidi grm koji gori a ne izgara te pita tko si Ti? I dobiva odgovor " Ja sam Bog tvojih otaca Abrahama, Izaka i Jakova". Iako su oni davno umrli Isus kaže "Bog nije Bog mrtvih nego živih". Uskrsnuće nam garantira samo Bog koji živi uvijeke. On koji je sve stvorio i sve upravlja. Stari Božji narod subotom je zahvaljivao Bogu za sve stvoreno, a mi kršćani zahvaljujemo Bogu za novo stvaranje po Isus Kristu, njegovom Uskrsnuću koje se dogodilo u nedjelju. Zato mi slavimo svaku nedjelju. To je novi Dan - novi početak. To je novi život. A mi smo Novi Božji narod. Mi svojim nedjeljnim slavljem slavimo najveće djelo koje je Bog izveo za sve ljude a to je činjenica Isusova Uskrsnuća koje slavimo svakom Sv. Misom a posebno nedjljnom. Kršćani su pozvani da kao okosnicu svoga vjerovanja i svoje duhovnosti da slave Isusovo i svoje  uskrsnuće.
Naši biskupi su još 1972. godine predložili važno načelo za kršćansku obitelj, a to je Kršćanska obitelj dnevno moli i nedjeljom slavi Sv. Misu". To na osobiti način preporučujemo našim zaručnicima da usvoje za svoje obitelji koje po vjenčanju osnivaju.
 
 
Brojač posjete:
54434
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016