ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
1.prosinca - Prva nedjelja došašća

 Danas je prva nedjelja Došašća – početak nove crkveno-liturgijske godine, početak priprave na svetkovinu Božića kroz četiri tjedan. Ta priprema je višestruka. Crkva nam nudi i poziva na pobožnost i budnost, ozbiljnost i pokoru. Ono što je najvidljivije za svaku župnu zajednicu jesu Sv. Mise zornice koje smo ponovno uveli 2008. godine nakon što se godinama, za vrijeme bivšeg sistema nisu održavale. One su prošlih godina relativno dobro bile posjećivane. Nadamo se da će naši župljani nastaviti to činiti i ove godine. Ova blaga zima, ako se i dalje ovako nastavi, u tome nam može dobro pomoći. Mise zornice od sutra pa do kraja adventa održavat će se s početkom u 6,20 sati.

U utorak je Sv. Franjo Ksaverski, u srijedu je Sv. Barbara, u petak je Sv. Nikola, biskup i u subotu je Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj, a iduće nedjelje,. II.nedjelje Došašća slavi se i blagdan Bezgrešnog začeća Bl. Dj. Marije. No, liturgijska proslava ovog blagdana bit će u ponedjeljak 9. prosinca. Sv. Mise za taj dan odredit ćemo druge nedjelje. Danas kao i svake nedjelje u Došašću poslije večernje mise bit će paljenje redovne adventske svijeće.

Jučer, na blagdan Sv. Andrije apostola u Gospićkoj katedrali naš biskup zaredio je za svećenika dosadašanjeg dakona Marija Kralja te trojicu bogoslova Bruna Lovakovića, Domagoja Tujmera i Igora Lulića za đakona. To je veliki i radosni dogagaj prije svega za spomenute ređenika, a također za čitavu našu biskupiju. To je osobito znakovito na početku ovog adventskog vremena. Molimo se Gospodinu za naše nove đakone i novog svećenika.

Brojač posjete:
116842
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016