ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Druga adventska svijeća upaljena uz pjesmu i molitvu

8.prosinca poslije večernje mise u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, u 19 sati upaljena je druga adventska svijeća na Trgu dr.Dražena Bobinca u Otočcu. Neki je nazivaju i Betlehemskom svijećom i predstavlja ljubav a pali se prvenstveno u čast jaslica u kojima je mali Isus boravio u štali odmah po svom rođenju.

Prigodnu molitvu predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki koji je i upalio svijeću zajedno s gradonačelnikom Otočca Stjepanom Kostelac, a Folklorno društvo Otočac predvođeno Vericom Dasović pjevao je adventske pjesme …

Veći broj okupljenih građana na paljenju adventske svijeće iskazuje primjer zajedništa, jakosti, vjere i kulture te moći ovoga kraja.

Prema jednoj tradiciji prva svijeća nazvana je prorokova svijeća, druga betlehemska, treća pastirska, a posljednja svijeća anđela. Postupno paljenje svijeća znak je približavanja Božića.

Paljenju druge adventske svijeće nazočio je i zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković, kao i pojedini vijećnici u Gradskom vijeću Grada Otočca.

Turistička zajednica Grada Otočca i ove večeri organizirala je kuhano vino za sve pisutne građane koji su se prije i poslije paljenja svijeće zadržali na trgu uz čašicu razgovara, zaista lijepo i pohvalno.

I.B. 

Brojač posjete:
49683
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016