ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
OTOČAC, 15. prosinca 2019.- III. nedjelja Došašća: Župni oglasi

Danas je nedjelja „Gaudete“ – Radujte se! Blizina Božića u srcu vjernika pobuđuje radost. Crkva u Hrvatskoj odredila je također da III. nedjelja Došašća bude nedjelja Caritasa – posebnog razmišljanja i pomaganja potrebnih i siromašnih. Tako se, među ostalim, i današnja milostinja koja se ubire kod bogoslužja daje u Hrvatski Caritas. Ovogodišnja promocija Nedjelje Caritasa u vjerničkoj i općoj javnosti odvija se uz moto: „Upamti da u Božjim očima ništa nije skriveno. Sve što činiš čini s ljubavlju. „(Sv. Mala Terezija) : Među ostalim, ako ništa drugo možemo se uključiti u pomoć potrebnima i donacijskim telefonom kojim se daruje 6,25 kn po pozivu) Broj je na oglasnoj ploči u župnoj crkvi te posebnim letcima kojeg možete uzeti kod stola za tisak u župnoj crkvi.

Ovaj tjedan u župama Otočkog dekanata su adventsko-božićne.

U našoj župnoj crkvi u Otočcu Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje biti će u petak, 20. ov. u 17 sati, a drugi dan u subotu u 9 sati bit će ispovijedanje za vjeroučenike od 4.- 8. razreda.

U Domu za starije i nemoćne bit će ispovijedanje i Sv. Misa u petak, 20. ov. u 10 sati. U drugim župama raspored ovog tjedana za ispovijedanje je:

U utorak, 17. prosinca: Križpolje, Jezerane i Stajnica;

U srijedu, 18. prosinca: Kuterevo i Krasno;

U četvrtak: 19. prosinca: Ličko Lešće i Prozor

U subotu, 21. prosinca: Brinje

U svim župama početak je u 17 sati. Nastavljamo sa sv. misama – zornicama svako jutro u 6,20. U petak će osim zornice biti i večernja sv. Misa nakon ispovijedanja, a to znači oko 18 sati. Danas navečer na trgu Dražena Bobinca bit će paljenje treće adventske svijeće. Druge nedjelje posebno pozivamo roditelje: IV.,V. i VI. razreda da dođu na Sv. Misu u 9 sati te nakon Mise ostanu na kratkom susretu.

Brojač posjete:
69037
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016