ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Drugi dan duhovne obnove u pripravi za Fabijanovo - predstavljanje Godišnjaka V r i l a 2020.
U četvrtak, 16. siječnja u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu nastavili smo s programom duhovne priprave za proslavu Sv.Fabijana i Sebastijana.  Blagdan ovih svetaca je u ponedjeljak, 20. siječnja. Taj dan svečana Sv. Misa uz prehodnu procesiju 
bit će u 10,30. A predvodit će je biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić. 
 
U četvrtak je bio drugi dan priprave. A Sv. Misu je predvodio i propovijedao mons. dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjskei u miru. S njim su suslavili vlč.gg.  Anđelko Kaćunko, 
Andrija Kekić, Jure Ladišić i župnik domaćin Tomislv Šporčić. Biskup je u homiliji govorio o mučeništvu Sv. Fabijana i Sebastijana te o svjedočanstvu vjere koje  su najjasnije pokazali a
oni koji su dali svoj život iz ljubvi prema Kristu. Druga su svjedočanstva isto tako važna, ali ona se mogu i na svoj način "odglumiti". Vjernik - mučenik čvrsto vjeruje u bogastvo života
koji ne može uništiti nikakva sila i neprijateljstvo. Mučenici su i danas ti koji uvijek svjetle primjerom i ljubavlju. Za ovakav život vjere treba odgajati, moliti, učućivati od najranijih dana. 
 
Na misi su pjevali župni pjevači iz župe Sinac zajedno s članovima Dječjeg zbora "Anđeli" iz Otočca pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija na orguljama i uz koordinaciju s. Ljubomire Lešić.  Na ovu Misu posebno su bili pozvani vjernici iz SInca, Ramljana i  Čanka, a sada a žive u Otočcu. 
 
Poslije Sv. Mise pošlo se je u župnu dvoranu gdje se započelo s predstavljanjem Godišnjaka Otočkog dekanata V r i l a. 
Porogram je vodila prof. Manja Kostelac Gomerčić. A sve je pozdravio i prvi govorio domaćin i urednik Virla mons. Tomislav Šporčić. On je prije svega istaknuo da prije dolaska u Otočac i druge župe nije radio kao Župnik nego je radio u sjemeništima u Pazinu sa srednjoškolcima i u RIjeci s bogoslovima. Tada nije razmišljao o ovakom radu.
Tek kad je došao u Oštarije a posbeno u Slunj bio je na svoj način primoran da ozbiljnije promišlja o izdavanju dekanatskog lista. Šetajući po slunjskim Radtokama gdje ima puno
što manjih, što većih mostova zamislio da bi bilo dobro pisati list pod nazivom M o s t o v i. Jer most povezuje - spaja. Tisak ako pruža jasnu i dobru riječ  isto povezuje i spaja. 
Prvi broj tiskan je za Uskrs 1980. godine. Za vrijeme boravka u Slunju izdali smo desetak brojeva. Nasljednik je nastavio s M o s t o v i m a ali kao godišnjak. Oni još i danas izlaze.
 
Kad sam došao u Ogulin zaključio sam da bi toj župi koja je najveća u našoj biskupiji dobro došao i mjesni list. I prigodom proslave 200-te godišnice župne crkve Sv. Križa u Ogulinu 
tiskan je prvi broj dekanatskog lista ZOV - (Zajednica ogulinskih vjernika). U tijeku 12 godina tiskali smo 30 brojeva. S njim su nastavila dva župnika (Rogić i Zubović).
Došavši u Otočac našao sam da je moj predčasnik vlč. Nikola Turkalj već pokrenuo list V r i l o u formatu A - 4. Mi smo prešli na Godišnjak. I prvi broj izišao je za Božić 2004. Do danas imamo 16 brojeva. 
Župniku se ne nalaže da mora pisati ovakve listove. No, uzeo sam to kao nešto što je dobro, što pomaže evanglizaciji i upustio sam se tri puta u takav posao (Mostovi, ZOV i VRILO). I nije mi krivo. To je dobro. Imao sam ništa drugo nego hrabrosti ući u ovaj posao. On je zahtjevan. No, nije mi krivo. Bogu zahvaljujem i svima koji su nekada ili još danas u tome surađuju. 
Ovaj posao omogućuje da se puno surađuje s laicima. A suvremena Crkva počevši od II. vatikanskog sabora to na osobiti način preporučuje. 
 
Program predstavljanja glazbeno je obogatio zobr mladih T r i n i t a s, pod vodstvom Anamarije Jurković i Darija Košćaka. Nakon  urednikova uvoda, govorila je profesorica dr. Jasminka Brala čije ćemo izlaganje donijeti na cjelovito na ovim stranicama. 
 
 
Brojač posjete:
34835
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016