ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Druga nedjelja kroz godinu - 19. siječnja 2020.uoči blagdana Sv. Fabijana i Sebastijana

Peti dan duhovne priprave za proslavu Fabijanova, naših suzaštitnika i zaštitnika Dana grada Otočca bile su mise nedjeljnog rasporeda,9, 11 i 18 sati. Sve mise je predvodio i na njima propovijedao sam župnik T. Šprčić. Prijepodnevne Sv. mise bile su uobičajeno posjećene, tako su na prvoj misi bili vjeroučenici nižih razreda, a pjevao je dječji zbor "Anđeli". Na misi u 11 pjevao je žuni zbor "Sv. Cecilija", te na večernjoj VIS "Trinitas".

Večernja Sv. mise je bila vrlo svečana i ovaj puta najposjećenija, a tome je pridonjelo što smo pozvali vjernike iz župa Kuterevo, Krasna i Donjeg i Gornjeg Kosinja.S vjernicima iz Kutereva došli su članovi KUDa "Dangubica", koji na završetku Sv.mise otpjevali "O Marijo m,ili glas", a potom su nastavili s kratkim koncertom u župnoj dvorani, gdje im je domaćin priredio počašćenje. Na večernjoj Sv. misi, sa župnikom domaćim, suslavili su vlič. gg. Mile Rajković i Jure Ladišić.

U svojim proipovijedima župnik je tumačio današnje Evanđelje u koje se evanđelista Ivan osvrće na događaj Isusova krštenja na rijeci Jordanu. Ivan Krstitelj je proglasio Isusa Jaganjcem Božijem, a to znači vrhunsko priznanje u Isusa Mesijom, očekivanog od vijekova. I kao onaj koji danas okuplja Crkvu i koji će nas okupiti u Nebeskom zajedništvu.Pozvao je sve prisutne da u tijeku cijeloga živaota, nastoje upoznavatiu Isusa, svjedočiti Njegovo mesijanstvo koje vrši po svoj Crkkvi, te potrebu življenja vjere u Isusa koji nas danas okuplja u Jagančevoj gozbi (u svetoj misi), a to je uvijek najizrazitije svjedočenje Isusa u svim vremenima. Činimoi to uvijek tamo gdje živimo.

Brojač posjete:
76392
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016