ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Don Juri Ladišiću Nagrada Grada Otočca

Umirovljenom svećeniku Dubrovačke biskupije koji posljednjih desetljeća živi i djeluje u Gospićko-senjskoj biskupiji nagrada je dodijeljena na blagdan svetih Fabijana i Sebastijana, 20. siječnja, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Otočca uz proslavu Dana Grada. Don Jure Ladišić nagradu je dobio za dugogodišnji pastoralni i humanitarni rad kao svećenik i kao predsjednik Udruge slijepih Ličko-senjske županije. Svećenik je uime svih nagrađenih uputio riječi zahvale te poželio da među svima djeluje pozitivan duh, duh jedinstva, duh koji pokreće, duh koji je pozitivan. Taj duh neka prati naš Otočac i Hrvatsku, kazao je.

Jure Ladišić rođen je u Ličkom Lešću 1951. godine od oca Jure i Franjke Gomerčić. Pučku školu završio je u Ličkom Lešću, gimnaziju u Pazinu i Rijeci, a teologiju u Zagrebu i u Eichstattu. Za svećenika je zaređen u Eichstattu u Njemačkoj 22. listopada 1982. godine. Prvu službu imao je kao kapelan u Žrnovu na otoku Korčuli, potom je godinu dana upravljao župom Lopud. Zbog bolesti od 1984. nije bio u aktivnoj službi. Kratko je godine 1991. bio na službi u župi Lisac.

Od godine 1994. je kapelan u Društvu slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije Gospić sa sjedištem u Gospiću. Od 2015. godine predsjednik je i pastoralni asistent (svećenik) Udruge slijepih Ličko-senjske županije u Otočcu. Djeluje i kao pastoralni suradnik u župi Presvetog Trojstva u Otočcu.

Medalja Grada Otočca dodijeljena je vlč. Ivici Miškulinu, župniku Župe BDM od sv. Krunice u Ličkom Lešću i Župe Uzvišenja Sv. križa u Prozoru za višegodišnji nesebičan pastoralni, karitativni, humanitarni i društveno zapažen rad.

Brojač posjete:
76348
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016